Сб, 2024-04-20, 10:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:18
Гройсман: ніякого особливого статусу Донбасу немає
Інші останні Новини з регіонів України

Ні особливого статусу Донбасу, ні виборів на не підконтрольних Україні територіях не буде. Про це у своєму Facebook написав спікер ВР Володимир Гройсман.

"Ніяких виборів на територіях, не підконтрольних Україні, не буде. Ніякої амністії для тих, хто винен у злочинах проти людяності, не може бути в принципі", - зазначив Гройсман.

"Уже набридло говорити, але ніякого особливого статусу Донбасу немає. Є закон про особливості самоврядування на деяких територіях Луганської та Донецької областей, який передбачає чіткі механізми життя на цих територіях. Коли бойовики складуть зброю, ми отримаємо контроль над кордоном, і на цих територіях знову майорітимуть українські прапори", - додав Гройсман.

"Ніяких секретних документів з бойовиками ніхто не підписував і підписувати не збирається, а Захід не обмінював нас на Сирію, Іран чи на будь-яку іншу країну", - підкреслив Гройсман.

"Друзі, я прошу всіх тих, хто дійсно вболіває за нашу спільну справу, а ця справа - це сильна держава, - перестати жити чутками і домислами. Усі документи є у відкритому доступі. Давайте аналізувати і дискутувати про документи, а не про чутки та вигадки", - додав він.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що ухвалений парламентом закон про особливий порядок самоврядування в окремих районах Донбасу набуде чинності тільки після виконання низки умов.

"Набрати чинності такий закон може тільки після виконання цілої низки попередніх умов. Ці умови включають і роззброєння бойовиків, і виведення російських військ, і відновлення нашого контролю над всією лінією українсько-російського кордону, і проведення чесних, вільних та демократичних місцевих виборів", - зазначив президент.   

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 951 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, особливого статусу Донбасу немає | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]