Пт, 2024-03-29, 11:15
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Гройсман обіцяє ефективний уряд: працюватиму 24 години на добу. ВІДЕО
Інші останні Політичні новини

Керівник фракції "Народний фронт" Максим Бурбак передав спікеру Верховної Ради України Володимиру Гройсману заяву прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка про відставку.

"Арсеній Яценюк прийняв державне рішення, і тому, Володимире Борисовичу, я передаю вам відповідну заяву", - сказав Бурбак на засіданні погоджувальної ради керівників фракцій, комітетів і груп парламенту в понеділок.

У свою чергу голова Верховної Ради України Володимир Гройсман назвав заяву Арсенія Яценюка про відставку з посади прем`єр-міністра України "гідним вчинком", передає УНІАН.

Він зазначив: "Як ви знаєте, вчора прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк подав у відставку. І я розумію, що це був такий виважений і гідний вчинок".

"Можливо, і непростий, але той, який заслуговує поваги", - додав Гройсман.

Як зазначив голова ВР, перед українським парламентом стоїть питання про формування нової коаліції, яка здатна сформувати "новий реформістський уряд, обрати прем`єр-міністра, забезпечити незворотність європейської інтеграції".

За словами спікера, важливо, щоб було відновлено економічне зростання.

Гройсман наголосив, що відповідальність зараз лежить "на плечах кожної політичної сили парламентської, кожної фракції. І я розраховую на те, що буде утворена коаліція, яка дозволить сформувати таким чином владу, щоб вона була ефективною і зможе відповідати на ті виклики, які на сьогоднішній день є".

Крім того, Гройсман в разі створення коаліції прогнозує зміни в порядку денному роботи парламенту.

За його словами, після того, як буде сформована коаліція, то, можливо, будуть зміни в порядку денному, які будуть зумовлені "формуванням уряду коаліції і затвердження програми дій уряду".

Гройсман також заявляє, що його уряд буде ефективним і відновить економічне зростання, передає "Українська Правда".

"У разі, коли буде створений, як ви сказали, уряд Гройсмана, цей уряд буде публічним, ефективним, відкритим, реформістським, буде здатен стабілізувати ситуацію в країні, відновити економічне зростання, побудувати ефективну роботу з міжнародними фінансовими інституціями, потурбується і про аграріїв, і про шахтарів, і про пересічного українця. Це завдання має виконати уряд", - наголосив Гройсман.

"За уряд, який матиме підтримку парламенту, незалежно від коаліції, опозиції, а буде налаштований на те, щоб забезпечувати євроінтеграцію нашої країни і матиме підтримку парламенту. І якщо буде підтримка коаліції щодо моєї кандидатури з пропозиціями, які я вніс, і ми сьогодні обговорюємо по кандидатах на ті чи інші позиції по міністерствах, цей уряд буде ефективним", - додав він.

"А за мною не заіржавіє. Я вмію працювати 24 години на добу, я не раз це доводив", - додав Гройсман.

10 квітня глава уряду Арсеній Яценюк заявив, що подає у відставку з посади прем'єра. При цьому Яценюк наголосив, що парламентська фракція Блоку Петра Порошенка висунула на посаду глави уряду Володимира Гройсмана.

"Зробивши все для стабільності і спадкоємності курсу, заявляю про рішення передати обов'язки керівника уряду України", - заявив Яценюк.

Нардеп від БПП Сергій Лещенко назвав відставку Яценюка "угодою" між Порошенком, Ахметовим і Коломойським.

"Самопоміч", "Батьківщина" і "радикали" не підтримають уряд Гройсмана

Фракції "Самопомочі", "Батьківщини" та Радикальної партії не планують підтримувати Володимира Гройсмана на посаду прем'єр-міністра. Про це заявили депутати цих фракцій.

"Радикальна партія не підтримує кандидатуру Гройсмана на посаді прем'єр-міністра, ми проти коаліції тушок", – сказав лідер "радикалів" Олег Ляшко.

У свою чергу лідер фракції "Самопоміч" Олег Березюк також заявив, що його фракція також не буде підтримувати кандидатуру Гройсмана.

Тим часом один з депутатів від "Батьківщини" повідомив, що остаточного рішення фракції з цього приводу поки немає, але попередньо було узгоджено, що Гройсмана підтримувати не будуть.

Луценко сподівається на створення коаліції "БПП" і "Народним фронтом" найближчим часом

Голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко сподівається, що найближчими днями буде створено коаліцію за участю "БПП" і "Народного фронту", та закликає інші фракції приєднатися до неї.

За словами Луценка, в останні тижні позафракційні народні депутати писали заяви і заходили у фракції коаліції.

"Нічого подібного з тим, як при колишньому режимі (викупали депутатів у чужих фракцій, з опозиції переводили у більшість), не відбувається", - наголосив Луценко.

Він запевнив, що про жодну зміну "політичної орієнтації" не йдеться.

"Думаю, що цей процес буде завершений вже сьогодні, під час засідання фракцій найкрупніших, і завтра ми зможемо або в найближчі дні ми зможемо оголосити про те, що конституційна норма про подання прізвища нового прем`єр-міністра України коаліцією фракцій може бути виконана самотужки двома найбільшими фракціями парламенту. Я сподіваюся, що це відбудеться в найближчий час", - зазначив Луценко.

При цьому він сказав: "Це не закриває двері коаліції - усіх інших депутатів, які не мали стосунків з політично злочинною, з нашої точки зору, попередньою владою, ми запрошуємо до складу коаліції, без ультиматумів, без надмірних партійних та особистих амбіцій".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 832 | Додав: adminA | Теги: 24 години на добу, Гройсман, ефективний уряд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]