Пт, 2024-04-19, 04:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:27
Гройсман погрожує звільненнями за черговий зрив е-декларування
Інші останні Економічні новини

Прем'єр Володимир Гройсман обурюється зривом запуску системи електронного декларування доходів чиновників з 15 серпня і вимагає запустити її з 1 вересня.

Про це він заявив під час засідання уряду у вівторок, повідомляє "Українська правда".

Гройсман різко розкритикував керівника Національного агентства з питань запобігання корупції Наталію Корчак за зрив запуску системи і нагадав, що кілька тижнів тому вона запевняла, що до запуску 15 серпня все готово.

Гучний суспільний скандал навколо зриву запуску цієї системи Гройсман назвав "фестивалем різнопланових думок" і додав, що ініціював службове розслідування з цього приводу.

Також він сказав Корчак, що вона буде особисто відповідальна, якщо раптом ця система не буде запущена 1 вересня. Гройсман заявив, що на Корчак готова догана, однак він поки не виноситиме її на розгляд уряду, оскільки кінцевою метою є не покарання, а запуск електронного декларування.

"Якщо 1 вересня це не буде зроблено – я нікого не хочу лякати, нічого – але звільнення – це буде мінімум того, що буде", – заявив він, звертаючись до всіх відповідальних.

Сама Корчак, розповідаючи про стан справ, так і не дала прямої відповіді на запитання прем'єра, чи може вона гарантувати запуск системи з 1 вересня.

Зокрема, вона заявила, що у НАЗК досі немає необхідного власного сервера і попросила у Кабміну виділити на нього кошти з резервного фонду. Також вона попросила Гройсмана доручити Держспецзв'язку доопрацювати відповідне програмне забезпечення.

У свою чергу керівник Держспецзв'язку Леонід Євдоченко на вимогу Гройсмана все ж запевнив, що з 1 вересня система буде запущена. Як відомо, раніше Євдоченко говорив, що для цього треба два місяці.

Гройсман також пообіцяв виділити всі необхідні кошти та ресурси. Зокрема, він пообіцяв у разі потреби зібрати позачергове засідання уряду з цього приводу.

Нагадаємо, опівночі 15 серпня сайт Національного агентства по запобіганню корупції відкрив доступ до інтерфейсу електронного декларування.

При цьому через відсутність атестату захисту інформації ці декларації не можна використовувати як доказ у суді. Відповідно, посадових осіб, які опублікують неправдиву інформацію про свої доходи, неможливо буде притягнути до відповідальності.

"Transparency International Україна" назвало рішення НАЗК про запуск системи електронних декларацій без сертифікації Держспецзв'язку "дозволом на приховування реальних доходів".

Після нараду з президентом Петром Порошенком, голова Національного агентства з попередження корупції Наталія Корчак заявила, що чиновники подаватимуть електронні декларації про доходи з 1 вересня.

Відзначимо, початок повноцінної роботи НАПКА, включаючи систему електронного декларування, залишається ключевой перепоною для впровадження безвізового режиму. Також запуск електронного декларування є умовою для отримання Україною траншу МВФ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 794 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, черговий зрив е-декларування, звільнення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]