Пт, 2024-04-19, 11:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:41
Гройсман пропонує Порошенку круглий стіл аби вийти з політичної кризи
Інші останні Політичні новини

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман планує звернутися до президента Петра Порошенка з проханням організувати круглий стіл задля напрацювання шляхів виходу з політичної кризи. Про це він заявив під час live-спілкування у Facebook.

На думку Гройсмана, для виходу з нинішньої кризи усім відповідальним політикам за круглим столом потрібно сформувати спільний антикризовий план дій.

"Як голова Верховної Ради я сьогодні звернуся до президента з пропозицією ініціювати такий круглий стіл", - зазначив він.

Спікер пропонує "чітко визначити 7-10 пріоритетних завдань на 2016 рік, реалізація яких має бути розпочата і доведена до кінця, узгодити правила взаємодії між президентом, парламентом і урядом".

Протягом 2016 року Гройсман пропонує провести реформування Кабінету міністрів і Верховної Ради й "перетворити їх на ефективні органи державного управління".

"Провести перезавантаження основних державних інституцій для реалізації спільного плану", - каже спікер.

Нагадаємо, 16 лютого Верховна Рада, вислухавши звіт прем'єр-міністра Арсенія Яценюка про роботу уряду за 2015 рік, відхилила його, визнавши цю роботу незадовільною, але під час голосування про недовіру уряду набралося лише 194 голоси за мінімально необхідних 226. Нове голосування щодо цього питання можливе тільки на наступній сесії, яка розпочнеться у вересні.

17 лютого фракція "Батьківщина" заявила про вихід з коаліції. У вересні 2015 року коаліцію полишила Радикальна партія.

Без представників "Самопомочі", тимошенківців і "радикалів" у коаліції "Європейська Україна" залишиться 217 депутатів при мінімально необхідних 226 членів для формування більшості.

19 лютого перший заступник голови Верховної Ради Андрій Парубій заявив, що в складі парламентської коаліції знаходиться більш як 226 депутатів, і вона існує.

Перший заступник глави регламентного комітету Верховної Ради Павло Пинзеник повідомив, що юридично фракція "Радикальної партії" досі перебуває в складі парламентської коаліції.

Прем'єр-міністр заявляє, що необхідні переформатування коаліції та зміни в коаліційну угоду. Також Яценюк веде переговори про долю коаліції з лідером "радикалів" Олегом Ляшком.

Лідер фракції БПП "Солідарність" Юрій Луценко вимагає, аби Яценюк запропонував новий уряд або пішов.

Багато політиків і експертів говорять про неминучість дочасних виборів парламенту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: круглий стіл, Гройсман, політична криза, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]