Чт, 2024-04-25, 14:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:30
Гройсман розповів Маккейну про боротьбу з корупцією
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у четвер 16 червня зустрівся із сенатором США Джоном Маккейном. Про це повідомляє урядовий портал. Зокрема, прем'єр-міністр подякував Джону Маккейну за чітку позицію щодо підтримки України "у важкий історичний час для країни".

Володимир Гройсман розповів про ухвалені урядом перші рішення за час діяльності після формування Кабінету міністрів. З-поміж них - запровадження єдиної, ринкової ціни на газ, початок публічної приватизації державних підприємств, продовження дерегуляції та боротьби з корупцією.

"Ми робимо все для того, щоб ефективно боротися з корупцією", - зазначив він.

Прем'єр-міністр також повідомив, що в Україні розпочато судову реформу після внесення парламентом України змін до Конституції у частині правосуддя. Крім того, уряд продовжує взаємодію із Міжнародним валютним фондом, зауважив він.

Гройсман підкреслив потребу українського війська у модернізації, озброєнні та отриманні ефективних засобів боротьби. Він також поінформував співрозмовника про ситуацію на Донбасі.

У свою чергу сенатор Джон Маккейн запевнив у відданості підтримки України на шляху реформування та засудженні російської агресії. Питання українських реформ та ситуація щодо російської агресії проти України були також темами розмови Володимира Гройсмана з представниками українського конгресового кокусу, яка відбулася того ж дня у Вашингтоні.

Гройсман: уряд і далі буде наполегливо викорінювати корупцію та проводити реформи

Уряд продовжить наполегливо викорінювати корупцію, що перешкоджає проведенню реформ у всіх сферах життя та забирає майбутнє у країни та українців. Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час щорічної конференції Центру українсько-американських відносин "Providing Ukraine with an Annual Report Card" у м. Вашингтон у четвер, 16 червня.

"Корупція, і я це підкреслюю, - це те явище, яке забирає у нас наше майбутнє, і ми маємо здолати цей виклик. Реформи дають нам шанс і можливості, а корупція забирає у нас цей шанс і забирає можливості. Ми будемо рішучі, щоб побороти це явище", - підкреслив Володимир Гройсман.

Прем'єр-міністр поінформував присутніх про перші дії уряду щодо подолання корупції в економіці. За його словами, на порядку денному - проведення реформи української митниці та забезпечення прозорості її роботи.

Гройсман повідомив, що вже сформовано все законодавство для ефективної боротьби з корупцією. Незабаром вступить у дію електронне декларування державних службовців, були відкриті усі державні реєстри та почнуть роботу новостворені органи, зокрема Національне агентство із питань запобігання корупції та голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"Фактично, кожен крок Уряду так чи інакше б'є по корупції", - підкреслив він.

Гройсман зазначив, що сьогодні існує значна невідповідність між потенціалом і можливостями країни та низьким рівнем життя, що, за його словами, є несправедливим.

Прем'єр-міністр наголосив, що сьогодні важливо провести реформи та створити якісну систему, що зробить країну привабливою та припинить відтік громадян, особливо молоді, що залишають країну.

"Я не бачу жодних об'єктивних причин, щоб Україна була у зубожінні, - зауважив він. - Наше завдання – повернутися на той шлях, який дозволить Україні бути успішною".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 931 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, корупція, боротьба, Маккейн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]