Чт, 2024-04-18, 05:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:45
Гройсман виступає проти підвищення зарплат нардепам
Інші останні Економічні новини

Прем'єр Володимир Гройсман вважає, що підвищення зарплат депутатам було не на часі. Про це він сказав в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV.

"Уряд не встановлює заробітну плату депутатам. Депутати через постанови парламенту самі собі встановлюють зарплати", - зазначив він.

На його думку, підняття зарплат парламентарям було помилкою.

"Я вважаю, що треба було провести достатньо серйозну дискусію, і я переконаний у тому, що зараз абсолютно не на часі таке кардинальне підвищення заробітної плати для народних депутатів України", - заявив глава уряду.

"Що потрібно було зробити? Потрібно було провести дискусію з урядом, всередині депутатських фракцій, що не було зроблено. І тоді було б зрозуміло, чи може бути підтримане таке рішення", - додав він.

Гройсман також підкреслив, що таке рішення мало б ухвалюватися одночасно із внесенням змін до бюджету. За його словами, кошторис на 2017 рік підвищення зарплати депутатам не передбачає.

"Я знаю, що голова парламенту разом із керівниками фракцій зараз думають, як вийти із цієї ситуації", - сказав він.

Як відомо, Верховна Рада майже удвічі збільшила посадові оклади народних депутатів. Відповідна норма міститься в ухваленому Радою проекті постанови №5000-П "Про висновки та пропозиції до проекту Закону України про Державний бюджет України на 2017 рік". Так, заробітна плата народного депутата становитиме 25 "мінімалок", що дорівнює 36 тисяч 250 гривень.

Кабмін наполягає на ухваленні закону про спецконфіскації

Кабінет міністрів України наполягає на схваленні закону про спецконфіскації. Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми звернулися до парламенту: будь ласка, те, що було вкрадено в країни, поверніть. Нам є сьогодні куди (ці кошти направити), залатати дефіцит Пенсійного фонду, нам є куди витрачати кошти, у нас є питання українського війська, врешті-решт, питання медицини тощо. Невже ці кошти будуть лежати на рахунках, і хтось потім забере їх і виведе за кордон, я вважаю, що це абсолютно ненормальний підхід, тому ми наполягаємо на тому, щоб це питання було розглянуто, в правовий спосіб прийнято парламентом, і парламент вжив необхідних заходів для того, щоб повернути ці кошти до держбюджету", - сказав прем'єр.

Гройсман зазначив, що заарештовані на даний момент 1,5 млрд доларів були публічно повернуті до державного бюджету.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 14 вересня затвердив і направив до Верховної Ради законопроект про спецконфіскацію, що дозволяє в досудовому порядку заарештовувати кошти та інші активи, отримані злочинним шляхом.

Депутати вже пробували раніше включити його у порядок денний, однак з цього нічого не виходило.

Кабмін заклав у державний бюджет на 2017 рік надходження від спеціальної конфіскації коштів корупціонерів суму на 10,5 млрд гривень.

Раніше Раді пропонувалися кілька законопроектів про спецконфіскацію майна, вкраденого попередньою владою, однак жоден з них не знаходив підтримки депутатів. Основним аргументом критиків таких законопроектів є побоювання, що він нібито дозволить безперешкодно відбирати майно звичайних людей, і вони не зможуть себе захистити.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 818 | Додав: adminA | Теги: Гройсман, проти підвищення зарплат нардепам | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]