Пт, 2024-03-29, 13:19
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:48
Гройсман заявив про відповідальність опоблоківців за окупацію - подивіться у дзеркало і покайтеся
Інші останні Політичні новини

Подивіться у дзеркало і покайтеся, – Гройсман заявив про відповідальність опоблоківців за окупацію

Видавати пенсії на тимчасово окупованих Росією територіях України неможливо.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, засідання якої транслює телеканал ZIK, заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Очільник уряду, відповідаючи на звинувачення депутатів-опоблоківців щодо незабезпечення рівного доступу до отримання пенсій для мешканців окупованих територій, заявив: «Я добре знаю і розумію не з ваших заяв, яка є достатньо складна ситуація на тимчасово окупованих територіях РФ, і розумію, наскільки людям там сьогодні живеться непросто. Але, якщо б не ваші поплічники із партії регіонів України, жодні війська не зайшли б на територію України, тому ви персонально несете відповідальність за те, що країна сьогодні опинилася під навалою російської агресії. Тому, коли ви сьогодні розповідаєте про пенсіонерів, подивіться на себе у дзеркало і покайтеся та несіть відповідальність за це».

Володимир Гройсман запевнив, що на підконтрольній території усі пенсіонери отримують виплати.

«Але, вибачте, може ви будете тим, хто перевозитиме кошти для видачі на окуповані території? Це неможливо. Хочу підкреслити: якби це було можливо, там видавати пенсії, ми би це робили без жодних проблем», – заявив він.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева, звертаючись до парламентарів з Опоблоку, заявив, що у мешканців окупованих територій проблеми виникають не лише із пенсіями, а насамперед із забезпеченням базових прав людини.

«700 тисяч людей, на які ви посилаєтесь, які жили там до початку агресії і не отримують пенсії – це прямий наслідок того, що ця територія окупована. І не постанова КМУ позбавляє когось пенсій, а саме агресія і окупація. І проблеми цих людей з перетином лінії розмежування у тому, що ця територія окупована. Уряд України, держава Україна буде платити на підконтрольній території пенсій усім громадянам, які її потребують, які сюди приїжджають. Але платити в Донецьку, у Луганську, в інших окупованих містах і селах у нас немає можливості», – заявив Андрій Рева.

Міністр запевнив, що після звільнення окупованих територій усі пенсіонери отримають виплати.

Як повідомляли, В Україні зросла середня пенсія до 3033 гривень В Україні зросла середня пенсія до 3033 гривень середній розмір пенсії станом на 1 березня збільшився на 19,3% – до 3033 гривень з 2542 гривень за станом на 1 січня цього року.

Раніше міністр соціальної політики України Андрій Рева пояснив, кому з пенсіонерів не чекати надбавки.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: окупація, дзеркало, відповідальність опоблоківців, Гройсман | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]