Чт, 2024-03-28, 11:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:32
Громадяни Грузії не зможуть отримати притулок в ЄС - єврокомісар Ган
Інші останні Новини Європейського Союзу

Єврокомісар Ган: громадяни Грузії не зможуть отримати притулок в ЄС

Медіа повинні інформувати грузинську громадськість про те, що спроби здобуття притулку в ЄС не принесуть результатів громадянам Грузії, оскільки її вважають в ЄС безпечною країною.

Про це заявив європейський комісар з питань європейської політики сусідства і розширення Йоганнес Ган, пише "Эхо Кавказа".

"Ми хочемо, щоб в Європі існував весь пояс добробуту, і ми намагаємося залучити більше сусідів до цього процесу, з огляду на інтереси і можливості", - заявив він.

"Грузія заявила, що зацікавлена ​​в участі в ЄС. Угода про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі забезпечує економічний розвиток і видиме і відчутне поліпшення умов життя в короткі і середні терміни. Ця перерва може бути заповнена дуже скоро, ми так бачимо майбутнє. Давайте зробимо акцент на конкретних відчутних результатах, які відповідають інтересам громадян Грузії. Візова лібералізація була одним з конкретних досягнень, і я не бачу ніяких ризиків, якщо уряд Грузії і грузинське суспільство виправлять деякі недоліки", - сказав Ган.

Хан підкреслив важливу роль медіа в дотриманні Грузією умов візової лібералізації. За його словами, "медіа повинна інформувати громадськість про те, що здобуття притулку в ЄС не принесе результатів громадянам Грузії, оскільки Грузія вважається в ЄС безпечною країною".

У Євросоюзі занепокоєні тим, що грузинські злочинні угруповання використовують візову лібералізацію, щоб вести діяльність в деяких країнах-членах ЄС. Також в ЄС висловлювали занепокоєння через зростання необґрунтованих клопотань про притулок від громадян Молдови та Грузії.

Єврокомісія ще кілька років тому запропонувала створити список країн безпечного походження на рівні ЄС, однак зараз його мають лише 12 країн-членів Євросоюзу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: притулок в ЄС, єврокомісар Ган, громадяни Грузії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]