Ср, 2024-04-24, 15:17
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:46
Громадянина РФ, підозрюваного в організації теракту в Одесі, спецпідрозділ "Альфа" захопив
Інші останні Кримінальні новини

Співробітники спецпідрозділу Служби безпеки України "Альфа" затримали в ході операції в центрі Одеси громадянина Російської Федерації, підозрюваного в організації терористичного акту, повідомляє в неділю, 5 лютого, Iнтерфакс-Україна з посиланням на джерело в правоохоронних органах. Інші подробиці джерело відмовилося назвати.

У прес-службі управління Служби безпеці України в Одеській області і у відділі по зв'язках з громадськістю Головного управління МВС України в Одеській області кореспондентові Інтерфакс-Україна відмовилися яким-небудь чином коментувати, що трапилося, відзначивши, що інформація про спецоперацію з'явиться не раніше понеділка, 6 лютого.

Тим часом, інше джерело агентства в правоохоронних структурах відзначило, що затримання зв'язане в пожежею і вибухом на вул. Тирасполській в Одесі, після якого в квартирі знайшли залишки вибухових речовин.

Обидва джерела агентства стверджують, що в суботу, 4 лютого затриманий був тільки один зловмисник.

Очевидці спецоперації повідомили кореспонденту Інтерфакс-Україна, що захоплення злочинця сталося на розі вул. Базарної і пер. Онілової. Операція почалася близько 17.00 і завершилася через годину.

Правоохоронці також блокували декілька кварталів, не даючи цивільним проникнути за територію огорожі. Захоплення злочинця, за словами очевидців, сталося без єдиного пострілу.

Як повідомлялося, на початку січня Головне управління МВС України в Одеській області порушило кримінальну справу за фактом пожежі в будинку по вул. Тирасполській, 24 в Одесі, під час якого загинув 26-річний громадянин Російської Федерації і серйозно постраждав 28-річний громадянин Казахстану. Тоді міліція повідомила, що за попередніми висновками експертів причиною пожежі став вибух природного газу.

Проте джерело агентства у відомстві повідомило, що розглядається і інша причина: необережне поводження з вибуховими речовинами.

Крім того, за даними одеських ЗМІ, на місці пожежі також були знайдені елементи саморобних вибухових пристроїв, а у опіковому відділенні, куди був доставлений постраждалий громадянин Казахстану, чергує патруль міліції, посилений співробітниками "Беркута".

18 січня міське управління міліції Одеси розіслало на аресу ЗМІ орієнтування на двох злочинців, що розшукуються за скоєння особливо тяжких злочинів. Правоохоронці шукали Осмаєва Адама Асланбековича 1981 р.н. і Осмаєва Асланбека Ахмедовича 1961 р.н. Обидва - уродженці Чеченської республіки Російської Федерації.

Нагадаємо, що на початку жовтня 2011 року в Одесі відбулася резонансна спецоперація по знешкодженню бойовиків.

Як повідомлялося, в ніч проти 30 вересня 2011 року в Одеській області під час спецоперації із затримання громадянина РФ Аслана Дикаєва, який розшукується за скоєння вбивства, у перестрілці зі злочинцями загинули двоє міліціонерів, ще четверо були поранені. Загалом у спецоперації брали участь 12 правоохоронців.

1 жовтня 2011 року у центрі Одеси бійці спецпідрозділів блокували приватний будинок, в якому перебували вбивці. Близько двох сотень співробітників міліції оточили територію і запропонували кілерам здатися. Проте злочинці ніяк на це не прореагували, і правоохоронці почали штурм. В результаті штурму двох злочинців було вбито, одному вдалося втекти.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1178 | Додав: adminA | Теги: спецпідрозділ Альфа захопив | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]