Чт, 2024-03-28, 21:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:15
Громадянське суспільство німецькі "Зелені" підтримали і закликали Київ до реформ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Німецькі "Зелені" підтримали громадянське суспільство і закликали Київ до реформ

До 5-ї річниці протестів на Майдані німецькі "Зелені" підтримали громадянське суспільство України та закликали уряд боротися з корупцією.

Про це йдеться у заяві фракції "Союз 90/Зелені" у німецькому бендестазі, документ є у розпорядженні "Європейської правди".

"У ці дні ми вшановуємо пам'ять тих, хто п'ять років тому загинув на Майдані в Києві в боротьбі за демократію, справедливість, свободу, верховенство права, людську гідність і зближення з Європейським Союзом… Важливість цього демократичного і проєвропейського руху – незважаючи та через триваючу війну на Сході України і військову окупацію Криму - не повинна бути забута", - заявляють німецькі депутати.

Вони відзначають, що сміливість і громадянська активність українських сусідів "служать прикладом для всієї Європи".

У зверненні депутати підтримують українське громадянське суспільство, яке називають "рушійною силою реформ задля демократичного і конституційного оновлення України".

"Завдяки цим людям в останні роки був досягнутий значний прогрес. Ми як і раніше твердо і в повній солідарності підтримуємо їх. У той же час ми очікуємо, що український уряд прискорить процес реформ і буде чесно та рішуче боротися з корупцією та боротися зі всіма спробами приборкати участь громадянського суспільства", - ідеться у заяві.

Німецькі "Зелені" рішуче засуджують незаконну анексію українського Криму і військове втручання Росії на Сході України і в Азовському морі.

Депутати переконують, що шлях України в ЄС залишається відкритим за умови відданості цінностям Євросоюзу.

"Для нас зрозуміло: свобода України і свобода, в якій ми живемо в Європейському Союзі, нерозривно пов'язані. Шлях до Європейського Союзу відкритий для України так само, як і для всіх інших європейських держав, які віддані цінностям ЄС", - ідеться у зверненні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 935 | Додав: adminA | Теги: німецькі Зелені, Київ, суспільство, реформи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]