Пт, 2024-03-29, 03:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:53
Громадський суд створюють українські юристи
Інші останні Надзвичайні новини
У середу, 29 січня, в Асоціації народних депутатів України під головуванням судді Європейського суду з прав людини у відставці, професора Володимира Буткевича відбулося чергове засідання представників юридичної громадськості щодо формування Громадського суду, який розглядатиме системні порушення суб'єктами владних повноважень прав і свобод людини, визначених Конституцією України та міжнародними договорами, зобов'язання за якими взяла на себе держава.

Передає портал "Конфлікти і закони". У ході обговорення організаційних питань та плану роботи на перспективу виступили відомі юристи ( В.Буткевич, В.Кісіль, С.Козьяков, Л.Тимченко, О.Нечипоренко, С.Шевчук, Е.Левченко, Г.Дініс, Р.Куйбіда та ін.), наукові та практичні працівники, адвокати, викладачі вузів, представники громадських організацій (Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Національного університету державної податкової служби, Ужгородського національного університету, Києво-Могилянської академії, Національної академії правових наук України та ін.)

Учасники засідання погодили питання про підготовку та затвердження регламентів Комітету Громадського суду та Комісії з прийнятності справ, про повноваження та юрисдикції Громадського суду, основні вимоги до суддів Комітету Громадського суду і членам Комісії з прийнятності справ, програму роботи на лютий в 2014 р. (підготовка заяв до слухання на прийнятність, зокрема щодо системних порушень свободи мирних зібрань).

Координатором роботи Громадської суду призначений професор В.Буткевич, відповідальним за підготовку засідань - заслужений юрист України О.Нечипоренко.

Громадський суд приймає заяви про системні порушення прав людини від осіб, груп осіб, громадських об'єднань, політичних партій за адресою: bolrnv@gmail.com, повідомляє legalans.com.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 941 | Додав: adminA | Теги: українські юристи, Громадський суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]