Пт, 2024-03-29, 01:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:24
Групу підтримки України створила Єврокомісія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Єврокомісія створила Групу підтримки України, основне завдання якої полягає передусім у координації зусиль європейських інституцій у їхній допомозі Україні.

Про це 5 червня повідомив «Урядовий портал».

За словами керівника Групи підтримки України при Європейській Комісії Петера Балаша, у Групі працюватимуть колишні єврокомісари. Загалом в Україну Група підтримки делегує від 40 до 50 своїх представників, повідомляє «5 канал».

«Це доволі велика організація, покликана допомагати Україні, яка становить для нас великий інтерес. Група підтримки також займатиметься сферами, що стосуються Угоди про асоціацію. Вона працюватиме з командами, які мають справу з реформами в політиці, галузі права, макроекономіці, торгівлі, енергетиці...», – розповів дипломат.

Міністр Кабінету Міністрів Остап Семерак на зустрічі з Петером Балашем окреслив пріоритетні сфери, в яких Україна потребує допомоги.

Семерак повідомив, що незабаром буде створено урядово-європейський офіс з підрозділом у Кабінеті Міністрів України. За словами Міністра, буде оголошено конкурс на участь фахівців у цій структурі.

«Сподіваюся, цей конкурс розпочнеться за кілька днів. Це буде група з координації роботи наших міністерств та інших урядових структур з Групою підтримки та іншими європейськими структурами в Брюсселі», – сказав Остап Семерак.

Міністр нагадав іноземному гостю, що недавно введена додаткова посада заступників міністрів, які безпосередньо займатимуться виконанням Угоди про асоціацію з ЄС і працюватимуть з комісіями в Брюсселі.

Міністр Кабінету Міністрів наголосив, що для сьогоднішнього Уряду Євроінтеграція є пріоритетним напрямком, тому Уряд України робитиме все можливе, аби імплементація Угоди про асоціацію відбулася якомога швидше.

«Україна знову отримала шанс увійти в європейську сім’ю. Вікно можливості – до нового року. Уряд має план і працює за ним, європейські партнери допомагають. Проте заважає Росія, брак професіоналів та часу», – впевнений Остап Семерак

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 939 | Додав: adminA | Теги: Єврокомісія, групу підтримки України | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]