Чт, 2024-04-25, 23:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:57
Губернатор Луганщини змінив думку про блокаду регіону
Інші останні Новини з регіонів України

Голова Луганської ОДА Георгій Тука заявив про зміну своєї позиції щодо блокади Донбасу. Про це він написав у своєму блозі на Цензор.НЕТ.

За словами Туки, пропрацювавши в Луганській області і дізнавшись детальніше про реальну обстановку в регіоні, він дійшов висновку, що розірвати повністю відносини з окупованими територіями неможливо. Він вважає, що для функціонування регіону та уникнення колапсу і техногенних катастроф необхідна співпраця з сепаратистами. А також необхідно надавати допомогу і піклуватися про громадян України на окупованих територіях, "нехай навіть і ватників у своїй більшості".

"Одна з основ радикалізму - незнання. Досить часто я чую вигуки на кшталт "не можна торгувати з окупантами" тощо. Ще зовсім недавно я і сам так вважав... Зараз, пропрацювавши лише два тижні, я "знизив градус", - написав він.

Тука пояснив, що це пов'язано з більш детальним ознайомленням з реальною обстановкою в регіоні. Для прикладу він наводить ситуацію з Луганською ТЕЦ, яка є єдиною електростанцією, що забезпечує електроенергією всю територію області, підконтрольну Україні. Вона з'єднана з енергосистемою єдиною ЛЕП, яку легко перебити. Її зупинка, що трапляється часто через обстріли, призведе до катастрофи, особливо в зимовий період. ТЕЦ працює на вугіллі, який видобувається на окупованій території, і тому без нього вся область буде знеструмлена, що фактично означає, за словами Туки, "повне знищення населення області".

Іншим прикладом служить насосна станція в Попаснянському районі, яка забезпечує водою більшу частину окупованої території, і її обслуговування обходиться бюджету 350 млн грн на рік. Якщо її відключити, то, як запевняє Тука, "це - найкоротший шлях до епідемії", що "неминуче перекинеться на нашу територію".

Він також розповів про соціально-економічну ситуацію в області. За його словами, область з промислово-аграрної перетворилася на аграрну. "Великі підприємства, розташовані на нашій території, не працюють з багатьох причин. Кількість населення, через приплив вимушених переселенців, збільшилася на 30%! Відповідно зросло навантаження на всі інфраструктури: медицина, освіта та ін. Додайте катастрофічний стан доріг та інших інфраструктурних об'єктів, і ви отримаєте... глибоко депресивний регіон", - пише Тука.

Нагадаємо, президент Петро Порошенко призначивГеоргія Туку губернатором Луганської області 22 липня замість Геннадія Москаля, переведеного до Закарпаття.

Як повідомлялося, розпорядженням Москаля закрито транспортне сполучення вантажних автомобілів з Луганською областю, а також залізничне. Потрапити в окуповані території Луганщини можна тільки пішки або на легковому автомобілі.

Раніше за повне розмежування з Донбасом виступив голова МВС Арсен Аваков. Міністр пропонує дозволити перетин лінії фронту тільки на легкових авто і пішки. Подібну ідею підтримали в "Блоці Петра Порошенка".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 904 | Додав: adminA | Теги: губернатор Луганщини, блокада регіону | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]