Пт, 2024-03-29, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:21
Гурт Brutto зняв кліп на вірш Жадана - "Середні віки". ВІДЕО
Інші останні Новини шоу-бізнесу

  У Мережі з'явилося відео нового кліпу бєларуського гурту Brutto "Середні віки". Кліп знято на пісню, написану Сергієм Міхалком на вірш українського поета Сергія Жадана.

Вірш "Другий рік місто косить чума" увійшов до збірки "Тамплієри", яку письменник презентував 23 серпня у Харкові, передає Gazeta.ua. Текст переклав Андрій Хаданович. Пісню також виконують українською.

Режисером кліпу стала Анна Бурячкова. Знімали у Києві. На відео люди з чорними крилами на спинах ганяють містом на скейтбордах. Чоловіки в масках биків грають у карти. Діву Марію закидають камінням, а жінок-німф закривають у багажнику машини.

"Мені здається, кліп вийшов достатньо страшний, аби все це звучало переконливо. Не слід боятися монстрів усередині себе, слід боятися, що наші монстри знають про нас більше, аніж ми про них. Я завжди говорив, що середньовічні бестіарії та полювання на відьом найкраще знімати на спальниках - по-перше, завжди є масовка, по-друге, не потрібно будувати декорації, по-третє, режисер нікому не має пояснювати, що робити на знімальному майданчику", - пише Сергій Жадан на своїй сторінці у Facebook.

За романом письменника "Депеш Мод" у Харківському театрі юного глядача німецький режисер Маркус Бартлем і художник-постановник Філіп Кіфер створили виставу.

Нагадаємо, що і сам Жадан, окрім літератури, займається і музикою. Після початку плідної співпраці з рок-групою з Харкова "Собаки в космосі" та зміни вивіски на "Жадан і Собаки", артисти випустили в 2012 році програму "Зброя пролетаріату", а в 2016 році вийшов альбом "Пси". 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 15739 | Додав: adminA | Теги: кліп на вірш Жадана - Середні віки, Гурт Brutto | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]