Чт, 2024-04-18, 19:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
Ідеї Макрона з реформування єврозони Меркель готова розглянути
Інші останні Новини Європейського Союзу

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила про готовність розглянути пропозиції нового французького президента Еммануеля Макрона щодо зміни єврозони.

Про це повідомляє The Local.de.

Виступаючи перед бізнес-лідерами у Берліні, Меркель визнала, що "економічна єдність країн-членів єврозони залишає бажати кращого".

Меркель заявила, що Німеччина буде відкрита для "економічного уряду", щоб об'єднати "найкращі практики" для сприяння роботі та росту серед 19 членів єврозони.

"Ми, безумовно, можемо розглянути питання про спільного міністра фінансів, якщо будуть правильні обставини", - сказала вона.

"Ми також могли б розглянути євро-бюджет, якщо стане зрозуміло, що ми справді зміцнюємо структуру економіки та робимо розумні речі", - додала вона, підтримавши ще одну пропозицію французького лідера.

Як відомо, під час своєї кампанії Макрон висував ідеї щодо реформування єврозони, зазначивши, що валютний блок не може продовжувати існувати так, як це було, якщо хоче уникнути статусу жертви популізму.

Серед реформ, які він хоче бачити - створення окремого бюджету для групи, а також нової посади міністра фінансів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 804 | Додав: adminA | Теги: реформування єврозони, ідеї Макрона, Меркель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]