Ср, 2024-04-24, 14:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:50
Ідентифікацію фізосіб через банки НБУ дозволив і спростив порядок відкриття рахунків для бізнесу
Інші останні Економічні новини

  Національний банк спростив порядок відкриття банками рахунків суб'єктам господарювання у зв'язку з ухваленими змінами до законодавства.

Відповідну постанову правління НБУ №346 було ухвалено 14 червня, повідомили в середу 15 червня в прес-службі регулятора.

Документом внесено зміни до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах.

Зокрема, відповідно до нових вимог законодавства України скасовано вимогу про подання в банк при відкритті рахунку копій установчих документів для юридичних осіб, які були зареєстровані після 1 січня 2016 року, а також копій свідоцтв про реєстрацію – для партій та їх місцевих організацій.

Також змінами до інструкції було визначено порядок відкриття ліквідатором поточного рахунку на ім'я фізичної особи-банкрута.

Окрім того, змінами надано право фізичній особі при отриманні адміністративних послуг використовувати свої ідентифікаційні дані, які були отримані обслуговуючим банком при здійсненні його ідентифікації і верифікації.

У повідомленні регулятора зазначається, що постанова №346 набуває чинності з 16 червня 2016 року.

Раніше сьогодні повідомлялося, що згідно із постановою НБУ, з 15 червня українські банки можуть змінювати курси купівлі/продажу іноземної валюти, а також встановлювати різні курси у своїх підрозділах за різними адресами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: бізнес, порядок відкриття рахунків, банки НБУ, ідентифікація фізосіб | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]