Чт, 2024-03-28, 10:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Ідентифіковано тіла майже всіх військових, загиблих під Іловайськом
Інші останні Надзвичайні новини

Заступник міністра оборони України Петро Мехед заявив, що на сьогоднішній день ідентифіковано тіла майже всіх військових, загиблих в Іловайському котлі в 2014 році, їхні родини отримали компенсації, передає "Інтерфакс-Україна".

"Майже всі тіла ідентифіковані і відповідно, якщо це військовослужбовці Збройних сил України, їхні родини отримали компенсацію. Зараз бойові товариші і командири спілкуються з батьками, допомагають сім'ям (загиблих - ред), діти пішли в перший клас і забезпечені всім необхідним", - заявив П. Мехед у суботу в Києві під час складання військової присяги на вірність Українському народові курсантами 1 курсу Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Мехед зазначив, що виплата матеріальної допомоги сім'ям загиблих під Іловайськом здійснюється кожним відомством окремо.

"Наприклад, у Міноборони є спеціальна комісія, що розглядає матеріали і після висновків перераховує гроші у військові комісаріати, а військові комісаріати вже ці гроші віддають сім'ям", - повідомив заступник голови Міноборони.

Він також зазначив, що розслідування Іловайської трагедії перебуває у компетенції Генеральної прокуратури України і після завершення розслідування висновки будуть повідомленні суспільству.

Як повідомлялося, наприкінці серпня 2014 року після запеклих боїв бійці сил АТО потрапили в оточення під Іловайськом у Донецькій області.

Російські військові обстріляли коридор, яким за домовленостями мали виходити українські бійці.

Українські військові зазнали значних втрат. За офіційними даними, загинули 366 українських військових, поранено 249, 128 взято в полон і 158 зникли безвісти.

Крім того, сили АТО за час боїв під Іловайськом втратили військової техніки майже на 300 млн грн.

За інформацією військової прокуратури, загальна кількість бойовиків і військ РФ під час боїв під Іловайськом перевищувала 16 тисяч осіб.

14 серпня головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що для розслідування Іловайської трагедії та встановлення винних потрібно ще кілька місяців, аби отримати загальну оцінку театру бойових дій у період червень - початок вересня 2014 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 897 | Додав: adminA | Теги: Іловайськ, загиблі, військові, ідентифіковані тіла | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]