Вт, 2024-04-16, 23:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:44
III "Книжковий арсенал" відкрився у Києві
Інші останні Культурні новини
У столичному "Мистецькому арсеналі" в п'ятницю, 24 травня, відкрився III Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал".

З 24-го травня по 1-е червня 2013-го в рамках фестивалю і книжкової виставки пройдуть поетичні читання, лекції, майстер-класи та дискусії, які об'єднають літературу і мистецтво.

Як передає кореспондент агентства Інтерфакс-Україна, видавництва, як українські, так і зарубіжні, представили на своїх стендах літературу різних жанрів.

Відкриття "Книжкового арсеналу - 2013" відбулося в п'ятницю ввечері, 24 травня, за участю віце-прем'єра з гуманітарних питань Костянтина Грищенка, уповноваженого президента з прав дитини Юрія Павленка. Крім того, в перший день фестиваль вже відвідали спеціальний гість польський письменник Януш Леон Вишневський, літератори, публіцисти, видавці.

Як повідомляється в прес-релізі, розданому журналістам, на 10 майданчиках у "Мистецькому арсеналі" в рамках "Книжкового арсеналу" пройдуть сотні подій за участю 200 видавництв, книжкових проектів і міжнародних партнерів, відомих українських авторів. Зокрема, у спецпроекті фестивалю "Обмін Речовин" проведуть публічні діалоги Оксана Забужко і Ігор Померанцев, Юрій Андрухович і Микола Рябчук, Віктор Неборак і Іван Малкович, Андрій Курков і Юрій Винничук, Борис Херсонський і Олександр Ройтбурд.

Ряд заходів відбудеться за участю зарубіжних авторів.

У рамках фестивалю працюватиме інноваційний освітній проект для дітей та підлітків "Арсенал ідей" у форматі творчої лабораторії, яка поєднає мистецтво, науку, винахідництво та інновації. Як обіцяють організатори події, діти з вадами зору та слуху зможуть також взяти участь у заходах на "Арсеналі ідей".

Разом з тим на виставці представлена ​​експозиція найгарніших дитячих книг із 40 країн світу "Білі ворони 2013".

Організатори також обіцяють любителям літератури особлива подія фестивалю - ніч "Книжкового арсеналу", спецпроект "Серце темряви, поезії і музики", яке, як очікується, продовжить святкування Дня Києва 25-го травня.

У ніч на 26-е травня українські автори у дворі "Мистецького арсеналу" читатимуть літературні тексти під музику, а також на музичній сцені пройде шестигодинний фортепіанний марафон - твори композитора Філіпа Гласа виконає французький піаніст Ніколя Горват.

Крім того, на "Книжковому арсеналі" пройде благодійний збір книжок для дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, онкохворих дітей і для дитячих лікарень.

Нагадаємо, з 4 по 7 жовтня 2012 року в Національному культурно-мистецькому та музейному комплексі "Мистецький Арсенал" у Києві вже проходила наймасштабніша подія, що об'єднує літературу і мистецтво, - ІІ Міжнародний фестиваль "Книжковий арсенал". Під час заходу були презентовані понад 100 видавництв, виступили 60 гостей з Європи, Росії та України, пройшли насичені культурні програми для дітей і дорослих. Почесними гостями були три європейських письменника Алессандро Барікко, Йозеф Вінклер, Жерар де Кортанз і популярний в Європі книжковий ілюстратор Лінда Бондестам.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1000 | Додав: adminA | Теги: III Книжковий арсенал, Київ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]