Сб, 2024-04-20, 03:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:35
Тиснути на учасників "мовного" протесту вже через їхніх батьків намагається міліція
Інші останні Політичні новини
У Києві до батьків коменданта табору голодувальників проти мовного закону Анатолія Пікуля дзвонили міліціонери, повідомляє "Українська правда", посилаючись на самого Пікуля.

"Був дзвінок. У доволі грубій формі вимагали, щоб я зв'язався негайно з міліцією. Трубку піднімав батько, він не зреагував і не записав звання офіцера", - сказав Пікуль.

Він додав, що після цього подзвонив адвокату та проконсультувався з ним, як діяти далі.

"Адвокат сказав, що я не зобов'язаний нікуди передзвонювати і не треба хвилюватись", - сказав він.

Він додав, що у п'ятницю зранку почав отримувати "дивні дзвінки". "Дзвонили від "Укрфінансів" і ще якоїсь конторки, кажуть, що я їм якісь гроші винен, вже почалась якась травля, чи що", - сказав він.

Як повідомлялося, в Івано-Франківську до одного з голодувальників під Українським домом Петра Шкутяка приходила додому міліція й намагалася вручити повістку.

А вчора двох голодувальниць з-під Українського дому забирала "швидка" в Київську обласну лікарню, але після того, як вони відмовилися спілкуватися з представниками правоохоронних органів, лікарі відмовилися надавати їм допомогу. До однієї з них до батьків додому приходила міліція.

Нагадаємо, що 10 липня активісти, які голодують, виступили з вимогами до 12.00 13 липня відхилити Верховною Радою ухвалення законопроекту "Про засади державної мовної політики".

Зазначимо, після скандального голосування Верховною Радою за закон "Про засади державної мовної політики" біля Українського дому почався протест.

Кілька народних депутатів оголосили голодування, яке завершилося 6 липня ввечері. Політичні сили припинили акцію протесту, однак акцію продовжила молодь. Станом на 10 липня біля Українського дому перебувало 12 голодувальників.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 967 | Додав: adminA | Теги: міліція, учасників мовного протесту, батьків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]