Пт, 2024-04-19, 00:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:42
Імена членів виборчкомів, що останні п’ять років фальсифікували результати виборів, оприлюднить КВУ
Інші останні Кримінальні новини

Комітет виборців України у п’ятницю, 3 квітня, оприлюднить реєстр колишніх членів виборчих комісій, які під час останніх п’яти років порушували закон чи сприяли порушенням виборчого процесу. Про це заявив керівник КВУ Олександр Черненко.

За його словами, разом із прізвищем та ініціалами члена комісії в списку будуть факти порушень, які візьмуть із відкритих джерел.

«Паралельно ми звернемося до кандидатів у президенти, що є члени комісій, до яких у нас як експертів є питання. Якщо ми побачимо, що ці люди потраплять в комісії за їхнім поданням, очевидно, вже виникнуть питання до самих кандидатів. Бо більшість із цих членів комісій досвідчені і професійні. Але професіоналізм може бути і зі знаком «мінус». Чесні вибори мають робити чесні комісії», – зауважив Черненко.

Нагадаємо, дострокові вибори президента України призначені на 25 травня.

Як відомо, ЦВК уже зареєструвала 23 кандидатів у президенти. На розгляді в ЦВК залишилися документи одного претендента - висунутого Інтернет-партією України електромонтера Дарта Вейдера.

Процес реєстрації кандидатів закінчується 4 квітня.

Також нагадаємо, що 30 березня ЦВК завершила прийом документів для реєстрації кандидатів на посаду президента України. Всього про свої наміри балотуватися на найвищу державну посаду заявили 46 громадян України.

У КВУ вважають технічними майже 70% кандидатів у президенти.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 981 | Додав: adminA | Теги: КВУ, фальсифікували результати виборів, п’ять років, членів виборчкомів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]