Пт, 2024-03-29, 10:04
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:20
Індонезію "струсонуло" з магнітудою 8,9 - в регіоні Індійського океану загроза цунамі. ВІДЕО
Інші останні Новини світу
Землетрус магнітудою 8,9 стався сьогодні біля берегів Індонезії, оголошено загрозу виникнення цунамі в усьому регіоні Індійського океану. Землетрус відчувався в Сингапурі, Таїланді та Індії.

За даними Геологічної служби США, епіцентр землетрусу зафіксовано за 495 кілометрів на південний захід від індонезійського міста Банда-Ачех (острів Суматра) і за 962 км від столиці Малайзії - Куала-Лумпура, вогнище залягало на глибині 33 кілометрів, передає РИА "Новости".

Тихоокеанський центр попередження цунамі оголосив, що підземний поштовх може викликати цунамі в Індонезії, Шрі-Ланці, Австралії, Пакистані, Сомалі, Ірані, ОАЕ, ПАР, Сингапурі та деяких інших країнах.

У повідомленні Тихоокеанського центру попередження про загрозу цунамі наголошується, що поки що фахівці не мають достовірних даних про те, чи сформувалося цунамі. Попередження про цунамі випущено лише на основі даних про магнітуду землетрусу.

Дані про руйнування і постраждалих також ще не надходили. Однак почалися перебої з електрикою, люди стоять у заторах, намагаючись добратися до височини. З мечетей лунають проповіді. До провінції Ачех вже направили команду рятувальників.

Тим часом тривогу через ризик цунамі оголошено в низці провінцій на півдні Таїланду, повідомила місцева влада. Тривогу оголосили в провінції Пхукет і Пхангнга, які є великими курортними центрами, передає "Інтерфакс".

На острові Пхукет, що славиться своїми курортами, виють сирени, попереджаючи про небезпеку.

Влада закликає людей, які проживають в прибережній зоні біля Андаманського моря, терміново покинути свої будинки. Жителям рекомендовано вирушити або на височини, або якомога далі відійти від моря.

В Індонезії відбувається найбільше в світі землетрусів. 2004 року біля узбережжя індонезійського острова Суматра стався найсильніший у світі за останні 40 років землетрус. Викликане ним цунамі забрало життя сотень тисяч людей у 12 країнах Індійського океану.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1138 | Додав: adminA | Теги: Індонезія, регіон Індійського океану цунамі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]