Чт, 2024-03-28, 21:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:27
InoPressa: Битва олігархів: Березовський проти Абрамовича
Інші останні Новини Європейського Союзу

Британські ЗМІ пишуть про прийдешній сьогодні у Високому суді Лондона початок розгляду позову Бориса Березовського проти Романа Абрамовича більш ніж на 2 млрд фунтів стерлінгів.

65-річний Березовський судиться зі своїм колишнім другом і протеже через те, що той нібито змусив його продати свої російські активи за заниженою ціною, після того як він 2000 року покинув країну через суперечності з Кремлем. Зокрема, йдеться про продаж часток у компаніях "Сибнефть" і "Русал".

"Процес, який може тривати три місяці, буде ґрунтуватися на свідченнях російських відомих осіб і, як вважають інсайдери, представить в новому світлі угоди Абрамовича і масштаби його зв'язків з Кремлем", - пише The Times у статті під назвою "Протистояння олігархів досягне кульмінації в Високому суді".

За словами Березовського, Абрамович, зокрема, погрожував йому на серії зустрічей у розкішних місцях, зокрема, на віллі в Cap d'Antibes на французькій Рив'єрі, що якщо той не продасть своїх російських активів, їх забере Кремль, а його друзі в країні опиняться в небезпеці. 44-річний Абрамович заперечує, що він так погрожував.

"Адвокати стверджують, що Березовському буде, ймовірно, нелегко здобути перемогу в цьому процесі", - пише автор статті Алекс Спенс. Факт погрози довести непросто, і велика частина позову ґрунтується на суперечливих свідченнях подій, що відбулися 15 років тому.

Цей позов стане одним з найбільших, які будь-коли розглядалися в англійських судах, і першим, який буде розглянуто в новому приміщенні комерційного суду в Лондоні. Битва олігархів стане гідним видовищем для відкриття суду в новому будинку, зведеному та обладнаному за останнім словом техніки.

"Якщо сторони не досягнуть перемир'я в останній момент, у суді зійдуться дві найбагатші людини на світі, що виявить процес погіршення їхніх взаємин за два десятиліття, протягом яких вони пройшли шлях від друзів і ділових партнерів до заклятих ворогів", - зазначає Financial Times у статті "Березовський і Абрамович зіткнуться у Високому суді".

Автори статті Джейн Крофт і Керолайн Бінхем повідомляють, що "Березовський зміг розпочати судовий процес проти Абрамовича тільки після того, як особисто вручив йому повідомлення у лондонському магазині в жовтні 2007 року, після того як його охоронці помітили його в бутику".

"Можливо, у цього протистояння не буде руйнівного ефекту Сталінградської битви або кривавого бою під Бородіно, але зал 26 лондонського Високого суду побачить епічну битву, коли два російських олігархи почнуть двобій, названий процесом року у Великобританії", - пише Independent.

"Справа ґрунтується на серії заплутаних угод і обіцянок, зроблених після краху комунізму і приватизації колишніх радянських державних активів у 1990-х", - зазначає автор Ендрю Маккоркелл в статті під назвою "Угоди пострадянської епохи виходять назовні: російські олігархи звернулися до Високого суду".

Переклад InoPressa

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1386 | Додав: nowyny | Теги: березовський, Абрамович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]