Вт, 2024-04-23, 20:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:02
InoPressa: "Не зажирайся і залишайся безрозсудливим"
Інші останні Новини світу

Західна преса проводжає Стіва Джобса в останню путь, розмірковуючи про його внесок в епоху. Суміш романтизму, блискучих розробок і нещадності ділка зробила його взірцем для всіх топ-менеджерів і забезпечила Apple найвищу капіталізацію серед високотехнологічних компаній світу.

The Wall Street Journal винесла в назву редакційної статті каламбур: "Jobs and jobs" - "Джобс і робочі місця". Біографія Джобса - класична історія "американського успіху", і її слід розглянути в контексті нинішнього "занепаду США, який є одночасно економічним і емоційним", пише газета.

Джобс був насамперед новатором. Він чудово вмів торгувати своєю продукцією, але, на відміну від багатьох колег, думав про зовсім нові ринки, а не про частку своєї компанії на вже наявному ринку. Наприклад, він особисто створив ринок планшетних комп'ютерів. "Айпад" та інші планшети за півтора року існування, безсумнівно, створили дуже багато робочих місць у США. На думку видання, найбільше Джобс схожий на Едісона, чиї винаходи породили вибухонебезпечне зростання нових, несподіваних галузей промисловості.

"Важко не побачити, які різні результати дають вашингтонська модель створення робочих місць і модель Джобса", - зауважує видання. Населення США - понад 300 млн, то невже країна не зможе скористатися своїми найкращими людьми найкращим чином і процвітати? На всіх фото Джобса є спільний елемент - у нього "усміхнене обличчя американського оптиміста", зазначає видання.

"Стів Джобс: мислити не так, як решта" - називається редакційна стаття в Guardian. Одне з найбільш інтригуючих питань: чи справді Джобс був генієм, без якого ніколи не з'явилися б "Макінтош", "айпод", "айфон" і "Айпад", чи він був таким собі Наполеоном - тобто людиною, найбільшим винаходом якої була вона сама.

"На користь другої тези є переконливі аргументи: Джобс справді заново винайшов месіанську роль глави компанії", - йдеться в статті. Подейкують, що легенда про Джобса трималася на творчій праці 50 тис співробітників Apple, а його особиста заслуга - не суть товарів, а їхня розкрутка.

Безперечно, Джобс таки вмів переконувати - створювати, так би мовити, "поле спотворення реальності". Але ніхто не стане стверджувати, що він брав самою лише самовпевненістю. Джобс усвідомив, що віртуальний світ може стати доступним для всіх, і забезпечив цей доступ на практиці, а заодно перекроїв наші уявлення про те, що нам потрібно для щастя, підсумовує газета.

"Скорботна втрата: пішла унікальна людина" - сповіщає в заголовку редакційної статті Independent. Стів Джобс зробив революцію щонайменше в шести різних галузях, пояснює видання. "Він розробляв що заманеться, розраховуючи, що решті ці речі теж сподобаються", - пише газета.

На думку видання, підхід Джобса сягає корінням у контркультуру Сан-Франциско 1960-х. Незадовго до смерті він підсумував своє кредо цитатою з "хіпівської біблії" - "Каталогу всієї Землі": "Не зажирайся і залишайся безрозсудливим" ("Stay Hungry. Stay Foolish"). Суміш романтизму, блискучих розробок і нещадності ділка зробила його взірцем для всіх топ-менеджерів і забезпечила Apple найвищу капіталізацію серед високотехнологічних компаній світу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1205 | Додав: nowyny | Теги: стів джобс | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]