Чт, 2024-04-25, 04:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:17
"Іноземні" міністри сформують свої команди з українців. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Тріо донедавна іноземців, які отримали посади в новому уряді України, планують оновити свої міністерства, але в команду будуть набирати українців. Про це вони розповіли на брифінгу після засідання Верховної Ради, на якому затвердили склад уряду, повідомляє ТСН.

Міністр економіки Айварас Абромавічус, зокрема, припустив, що через те, що зараз відбувається в економіці України, у більшості українців негативне ставлення до всіх попередніх міністерств. Тому він планує замінити більшість людей у своїй команді.

"В Україні є дуже багато людей, які добре розуміють економіку. Я їх знаю. Може, декого, кого я не знаю, мені будуть рекомендувати. Але буде прозорий процес, я не бачу жодних проблем зі створенням хорошої команди", - сказав Абромавічус.

Міністр економіки також додав, що серед його заступників будуть українці, а не іноземці.

Про те, що свою команду "іноземний міністр" буде створювати з українців, сказав і новий глава МОЗ Олександр Квіташвілі.

"Хочу, щоб команда була українська, щоб всі були громадянами України. Головне, щоб була команда, яка залишиться в цій країні, яка навчить інших реформувати", - зазначив він.

Квіташвілі додав, що його міністерство буде відкритим для молодих людей.

"Міністерство буде відкритим для молодих, амбітних, які зацікавлені у змінах і допомозі країні. Потрібна нова хвиля, нова кров. Буде відкрито конкурс (на посади), все буде прозоро. Будуть співбесіди, і за їхніми результатами буде набрано команду", - сказав міністр охорони здоров'я.

У свою чергу міністр фінансів Наталія Яресько зазначила, що створюватиме команду професіоналів, неважливо, чи вже працюють вони в підпорядкованому їй відомстві, чи ні.

"Ця робота почнеться з завтрашнього дня. Ми будемо вирішувати, як будемо працювати. Ми повинні мати одні цінності, одне бачення, одні цілі в нашій роботі", - сказала міністр фінансів.

Також міністри-іноземці сказали, що протягом 48 годин вони повинні оголосити про найважливіші напрями діяльності кожного міністерства.

Міністри-іноземці заявили, що автоматично втратили попереднє громадянство

Міністри-іноземці, запрошені до роботи в українському уряді, заявили, що автоматично втратили своє попереднє громадянство. Про це вони сказали під час брифінгу у Верховній Раді.

Так, відповідаючи на запитання "Української правди", міністр охорони здоров'я Квіташвілі зазначив, що за грузинським законодавством він автоматично втрачає громадянство Грузії в разі набуття громадянства іншої країни.

"У Грузії діє закон, за яким, якщо отримуєш громадянство іншої країни, то автоматично втрачаєш громадянство Грузії. Тож я і за грузинським, і за українським законами вже громадянин України", - сказав він.

У свою чергу міністр економічного розвитку й торгівлі Абромавічус додав, що аналогічна норма закону діє і в Литві.

Народжена у США міністр фінансів Наталя Яресько, яка також була присутня на брифінгу, після цих слів кивнула головою.

Нагадаємо, у вівторок, 2 грудня, Рада призначила новий склад Кабміну.

Президент України Петро Порошенко, він надав запрошеним на посади міністрів іноземцям громадянство України.

Кабмін 20 грудня подасть до ВР проект держбюджету на 2015 рік, - глава Мінфіну

Уряд 20 грудня подасть до парламенту проект держбюджету на 2015 рік. Як передає УНІАН, про це повідомила на брифінгу новопризначений міністр фінансів України Наталія Яресько.

На запитання журналістів щодо того, коли буде підготовлений і поданий проект бюджету на наступний рік, вона відповіла: "Прем'єр-міністр сьогодні сказав, що ми маємо намір подати 20 грудня".

Нинішній склад Кабміну є командою професіоналів і технократів, наголосила Наталія Яресько.

"Команда спрямована на те, щоб змінити країну, щоб покращити прозорість і знищити корупцію. Тут члени команди, яка готова боротися з викликами, що стоять зараз перед Україною. Це уряд професіоналів і технократів, і ми маємо намір працювати", - наголосила Наталія Яресько.

Вона додала, що проживає в Україні уже 22 роки і до сьогодні очолювала велику компанію, яка керувала трьома інвестиційними фондами.

"Для мене честь сьогодні бути призначеною на посаду міністра фінансів. Мій досвід і моє розуміння ситуації дає мені можливість, бажання та натхнення працювати на благо України", -наголосила Наталія Яресько та додала, що вдячна за можливість служити народу України.

Довідка. Верховна Рада України призначила Наталію Яресько міністром фінансівУкраїни. Яресько – американка українського походження – є одним із співзасновників компанії Horizon Capital і працює її головним виконавчим директором. Водночас Яресько є президентом і головним виконавчим директором Western NIS Enterprise Fund (WNISEF), обіймаючи цю посаду з лютого 2001 року. До приходу у WNISEF Яресько працювала у Державному департаменті США. У 1992-1995 рр. вона очолювала економічний відділ Посольства США в Україні. До роботи в Посольстві США в Україні Яресько обіймала низку посад в економічному підрозділі Державного департаменту США у Вашингтоні. За даними прес-служби президента України, Яресько понад 20 років працює в Україні над залученням та управлінням іноземними інвестиціями. Має довіру як в українському бізнес-середовищі, так і у міжнародних інвесторів. Яресько здобула ступінь магістра у сфері державної політики в Harvard University Kennedy School of Government.

ВР призначила Олександра Квіташвілі міністром охорони здоров'я. Квіташвілі у 1992 році закінчив історичний факультет Тбіліського державного університету за спеціальністю "Новітня історія Європи і США". У 1992 році після перемоги за Програмою стипендій Едмунда Маскі (Muskie) продовжив навчання у Школі державного управління імені Роберта Ф. Вагнера. У 2002-2003 роках працював в Нью-Йорку, в Інституті Заходу й Сходу і консультантом Інституту трансатлантичного партнерства проти СНІДу. З січня 2008 р. по серпень 2010 р. обіймав посаду міністра праці, соцполітики та охорони здоров’я Грузії.

ВР призначила Айвараса Абромавічуса міністром економіки України. Абрамавічус – громадянин Литви, випускник Міжнародного університету Concordia в Таллінні. Свою кар'єру починав в естонському підрозділі Hansabank та інвесткомпанії Brunswick Emerging Markets. У даний час – партнер шведської компанії East Capital.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1069 | Додав: adminA | Теги: іноземні міністри, команди з українців. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]