Пт, 2024-04-19, 04:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:04
Інсталяцію "Мамай" художниця створила із семи тисяч гільз
Інші останні Культурні новини

Три місяці художниця Галина Назаренко із селища Петриківка на Дніпропетровщині робила інсталяцію "Козак Мамай – український Будда". Презентувала її вчора під час відкриття виставки "Петриківський рушник" у заповіднику "Софія Київська".

"Ідея зробити щось із гільз виникла торік у вересні. Звернулася до дніпропетровських волонтерів. Кілька місяців вони звозили мені гільзи. Всього на створення інсталяції пішло 7 тисяч гільз. Готова робота важить 120 кілограмів. На виставку везли її Новою Поштою. Замовили вантажників додому. Інсталяцію піднімали четверо чоловіків", - розповіла Галина Назаренко, передає Gazeta.ua.

"Коли взяла до рук першу гільзу, зрозуміла: без благословення працювати з цим матеріалом не зможу. Роботу продовжила лише після того, як отримала дозвіл від батюшки. Багато часу пішло на експерименти. Перепробувала різні клеї та їх комбінації, доки знайшла підходящий. Клею пішло дуже багато. Мало не через день бігала у будівельний магазин і купувала чергові 10 баночок. Всього інсталяцію робила 3 місяці", - додала вона.

Галина Назаренко займається петриківським розписом. На виставку також привезла з десяток своїх робіт. Їх можна подивитися до 4 травня.

"Свого "Мамая" продавати не збираюся. Після Києва планую показати його на Мадейрі", - сказала вона.

Раніше повідомлялося, що українська художниця Дарія Марченко створила картину "Обличчя війни", на якій гільзами викладено портрет президента РФ Володимира Путіна.

Картина – "Обличчя війни" була створена у відповідь на події 2014 року в Україні, коли Росія проявила агресію і напала на Східну частину країни, тим самим створивши найбільший військовий конфлікт у Європі з часів Другої світової війни і поставивши під загрозу світову безпеку.

Картина, розміром 240х170 см, створена з 5000 гільз, узятих з різних частин фронту.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 885 | Додав: adminA | Теги: сім тисяч гільз, інсталяція Мамай, художниця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]