Сб, 2024-04-20, 06:58
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Інтенсивність обстрілів в зоні АТО зберігається на рівні кінця літа. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

  Кількість епізодів порушення режиму тиші з боку незаконних військових формувань зберігається на рівні кінця весни - початку літа, повідомив прес-секретар Адміністрації президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Поблизу Світлодарська, Горлівки та Донецька активно працюють снайпери. Також трапляються випадки застосування важкого озброєння з боку супротивника - мінометів і ствольної артилерії. При цьому, на відміну від попередніх місяців, значна частина обстрілів були прицільними", - розповів він на брифінгу в п'ятницю.

На луганському напрямку противник порушив режим тиші лише в одному місці – поблизу Щастя. Бойовики кілька разів вистрілили з гранатомета з протилежного берега Сіверського Дінця.

На донецькому напрямку бойовики двічі застосували вогнепальну зброю поблизу села Луганське. На північ від Горлівки - аналогічна ситуація. У Зайцевому вчинено мінометний обстріл противника - було випущено 5 мін.

"У Новгородському і Пісках вчора обстріл тривав практично безперервно. Важке озброєння противник при цьому не застосовував. У Красногорівці вчора було три мінометних обстріли і кілька дрібних провокацій НЗФ. В одному випадку сили АТО були змушені відкрити вогонь", - поінформував Мотузяник.

Також противник порушував режим тиші в інших ключових вузлах оборони: Авдіївці, Опитному, Мар'їнці.

На маріупольському напрямку окупанти порушили режим тиші на лінії оборони Старогнатівка - Гранітне.

"Бойовики застосували БМП, гранатомети і стрілецьку зброю. Також одразу після півночі вчора в Широкиному скоєно два артилерійських та один мінометний обстріл. При цьому було випущено 2 міни та 24 снаряди", - зазначив спікер АТО.

За минулу добу в результаті бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений.

Напередодні повідомлялося, що найскладнішою ситуація залишається в районі Донецького аеропорту, зафіксований сплеск прольотів БПЛА супротивника. За минулу добу загинуло 2 українських бійця, 10 зазнали поранень.

Раніше в штабі АТО відзначали розширення географії бойових дій. Так, 4 грудня близько 100 бойовиків атакували наші позиції в районі Майорська. Підрозділи Збройних Сил України дали відсіч противнику зі стрілецької зброї і великокаліберних кулеметів, не заборонених мінськими домовленостями.

8 грудня неподалік селища Зайцеве відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожою диверсійно-розвідувальною групою.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: рівні кінця літа, зона АТО, обстріли | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]