Пт, 2024-03-29, 16:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Інтернет-покупці і користувачі мобілок у Китаї указуватимуть паспортні дані
Інші останні Новини світу
Китайський центральний банк має намір реалізувати систему, яка зобов'язуватиме всіх інтернет-покупців на території країни працювати з інтернет-магазинами та інтернет-аукціонами під своїми реальними іменами, з вказуванням номерів паспортів та іншої офіційної ідентифікуючої інформації.
Відповідну пропозицію банк вніс до уряду КНР в п'ятницю на цьому тижні, повідомляє CyberSecurity.ru.
У 2011 році Народний банк Китаю опублікував перелік правил, регулюючих інтернет-платежі, що проводяться через спеціальні платіжні системи, а не безпосередньо на рахунок продавця.
Правила розповсюджуються на такі сфери, як інтернет і мобільні платежі. Центробанк відзначає, що зараз значна частина платежів проводиться через посередників, внаслідок чого нові правила будуть застосовані і до них.
Робочий проект правил передбачає, що всі компанії, що працюють в китайському сегменті інтернет-платежів, повинні веріфікувати інформацію, що надається клієнтам. Проект працює як щодо фізичних осіб, так і щодо компаній.
Для компаній також планується ввести низку додаткових веріфікуючих заходів. Також проект забороняє провайдерам інтернет-платежів працювати у сфері овердрафту, надаючи клієнтам різні кредити за платежами у випадку браку коштів на поточному рахунку.
Автори законопроекту кажуть, що завдання нового проекту - запобігти шахрайству в мережі, яке стрімко розвивається у сфері інтернет-платежів.
Згідно з офіційними даними, в 2010 році оборот платіжних інтернет-сервісів склав 1,134 трлн юанів або 180 млрд доларів. Експерти вважають, що в 2011 році цей показник перевищить 2 трлн юанів.
У Китаї діє дозвільно-ліцензійна система роботи сервісів інтернет-платежів. Видає на подібну діяльність ліцензії Народний банк Китаю, де кажуть, що з травня 2011 року вже видали 101 ліцензію на організацію платіжних сервісів в країні.
Відзначимо, що в КНР досить строго ставляться до поведінки громадян в інтернеті. Минулого місяця за розповсюдження чуток в Інтернеті двох жителів китайської провінції Хунань кинули за грати.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1107 | Додав: adminA | Теги: банк вніс до уряду КНР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]