Сб, 2024-04-20, 06:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:46
Інвалідам без офіційного статусу ВР дозволила безкоштовний проїзд у громадському транспорті
Інші останні Економічні новини

Верховна Рада ухвалила урядовий закон, який передбачає видачу інвалідам без відповідних посвідчень довідок, які дають право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті, передає "Інтерфакс-Україна".

Законопроект №2884 "Про внесення змін до деяких законів щодо посилення соціального захисту інвалідів, які не мають права на призначення пенсій або соціальної допомоги" у вівторок за основу та в цілому підтримали 283 народних депутати.

Як пояснив голова профільного парламентського комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників антитерористичної операції та людей з інвалідністю Олександр Третьяков, мета ухваленого закону – надати людям з інвалідністю, які не мають права на пенсію або соціальну допомогу і не мають відповідних посвідчень, можливість безкоштовно їздити в громадському транспорті.

"Пропонується надати таким людям із інвалідністю довідку, що дає право на безкоштовний проїзд у транспорті, яку видаватиме управління праці та соціального захисту населення", - пояснив Третьяков.

Закон було ухвалено з озвученою з трибуни парламенту поправкою, що такі довідки видаватимуть безкоштовно.

Раніше вже повідомлялось, що Кабмін не скасовуватиме безкоштовного проїзду пенсіонерів, чорнобильців та інвалідів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 972 | Додав: adminA | Теги: громадському транспорті, безкоштовний проїзд, ВР, інваліди без офіційного статусу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]