Пт, 2024-03-29, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:47
Інвестори не хочуть вкладати в Україну, де судова система не є незалежною - посол Швейцарії
Інші останні Економічні новини
Інвестори не хочуть вкладати свої інвестиції в країну, де судова система не є незалежною, і це заважає економічному розвитку країни. Про це сказав посол Швейцарії в Україні Крістіан Шьоненбергер в рамках конференції українсько-швейцарського проекту "Підтримка судової реформи в Україні", передає "Тиждень.ua".

"Суди ще не досягли повної незалежності в Україні, і над цим ще треба працювати", - зазначив він.

За його словами, важливо, щоб суспільство розуміло необхідність судової незалежності і боролося за таку незалежність.

Шьоненбергер також вважає, що якщо судді будуть незалежними і ухвалюватимуть незалежні рішення, то в Європейському суді з прав людини буде менше скарг від громадян України.

На його переконання, інвестори не хочуть вкладати свої інвестиції в країну, де судова система не є незалежною, і це заважає економічному розвитку країни.

"Ніхто не хоче інвестувати в таку систему, а в разі здійснення інвестицій інвестори будуть уникати будь-яких контактів із судовою системою. Чимало бізнесових структур вважає кращим судитися в Лондоні або Швейцарії, це, напевно, свідчить про якусь недовіру до власної національної судової системи", - наголосив він.

Зазначимо, за словами експертів, прогнозний обсяг інвестицій до України в 2013 році навряд чи перевищить кризовий показник 2012-го і становитиме не більш як 20% ВВП, дефіцит рахунку поточних операцій зросте до 8,5 млрд доларів, а приплив прямих іноземних інвестицій не перевищить 5 млрд доларів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 944 | Додав: adminA | Теги: Україну, судова система, інвестори, Посол Швейцарії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]