Сб, 2024-04-20, 00:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:40
Іран готується до війни. США вмовляють Ізраїль не спішити з атакою
Інші останні Новини світу

На тлі візиту в Тегеран представників МАГАТЕ та розбіжностей США і Ізраїлю з приводу перспектив військового удару по Ірану, влада Ісламської республіки проводять нові військові навчання. Демонстрація сили не сприяє залагодженню конфлікту, і так підігрітого через припинення постачань нафти в Європу. Ні США, ні Ірану, ні навіть Ізраїлю нова війна на користь не піде, проте є третя сторона, яка в розвитку конфлікту може бути зацікавлена, передає NEWSru.com.

Навчання іранських ВПС стартували в понеділок, 20 лютого, в регіоні Бушер, де розташована побудована спільно з Росією АЕС, повідомляє ізраїльський портал Ynetnews. Головною метою повітряних маневрів називають відпрацювання дій із захисту найважливіших об'єктів інфраструктури, так само як і ядерних центрів. Навчання, як передбачається, триватимуть чотири дні. Очікується відпрацювання дій ППО, зокрема запуск ракет "земля-повітря".

Крім того, наприкінці березня планується проведення чергових спільних з Оманом військово-морських рятувальних навчань, повідомляє Press TV. Попередні такі маневри пройшли в лютому 2011 року. Як зазначають іранські воєначальники, Тегеран буде радий, якщо сусідні країни виявлять бажання долучитися до маневрів "задля забезпечення миру і стабільності в регіоні".

Поки ж що іранські ВМС "чергують" у Середземному морі. Минулої суботи, нагадаємо, два кораблі пройшли через Суецьку протоку і прибули в сирійський порт Тартус. У відповідь на критику з боку Заходу й арабських держав, котрі його підтримують, в Міноборони Ірану заявили, що відмовлятися від Середземномор'я не збираються.

США умовляють Ізраїль не поспішати з війною

Загрози, про які говорить генерал, своєю появою зобов'язані новому витку обговорення планів Ізраїлю щодо проведення військової операції проти Тегерана. Про готовність завдати удару по іранських ядерних об'єктах в Єрусалимі, нагадаємо, заявили ще наприкінці минулого року після публікації доповіді МАГАТЕ.

Відтоді напруження в регіоні тільки зростає. Ізраїль від планів атакувати Іран не відмовляється, чим викликає побоювання США. Якщо раніше в Пентагоні заявляли, що готові застосувати силу, якщо Тегеран "перейде межу", то зараз американці прагнуть заспокоїти ізраїльтян і намагаються не квапитися з розв'язуванням нової війни в регіоні.

Високопоставлені джерела в ізраїльському уряді повідомляють, що Вашингтон тисне на Єрусалим, вимагаючи утриматися від військового удару по Ірану, повідомляє "Курсор".

За їхніми словами, США бояться "сюрпризів" з боку Ізраїлю і вимагають почекати, аби з'ясувати, наскільки ефективні санкції. Нині в Ізраїлі перебувають кілька високопоставлених радників Барака Обами, які сподіваються отримати від Ізраїлю відповідь про його наміри щодо Ірану.

Зокрема, міністр оборони Ехуд Барак зустрічався з радником президента США знаціональної безпеки Томом Донілоном. Глава Національної розвідки США Джеймс Клеппер в середу заявив на слуханнях у Сенаті, що також має намір відвідати Ізраїль для консультацій. Ізраїльські ЗМІ не сумніваються, що активізація американських дипломатів пов'язана саме з бажанням запобігти атаці Ізраїлю.

Раніше повідомлялось, що високопоставлені американські воєначальники сумніваються, що Ізраїль зможе ефективно завдати удару по іранських ядерних об'єктах, якщо керівництво країни все ж таки зважиться на цей крок.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: Іран готується до війни | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]