Пт, 2024-03-29, 09:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:53
Іран використає нафту як політичну зброю у разі ядерного конфлікту
Інші останні Новини світу

Міністр енергетики Ірану Роста Каземі заявив, що Ісламська республіка готова використовувати нафту як політичну зброю у разі конфлікту, пов'язаного з її ядерною програмою.

"Зараз ми вважаємо, що все гаразд, і немає потреби використовувати нафту як зброю. Проте я повинен наголосити, що у випадку, якщо ми будемо змушені і будемо вважати за необхідне, так, ми скористаємося такою можливістю", - цитує Каземі ru.reuters.com.

Водночас міністр, який раніше був офіцером Вартових ісламської революції, зазначив, що іранська економіка також залежить від експорту нафти, що проходить через Ормузьку протоку, а тому він не передбачає проблем з експортом найближчим часом.

За оцінкою Управління енергетичної інформації США, в 2009 році через протоку пройшло 15,5 мільйона барелів нафти, або близько третини всієї нафти, що перевозиться морем. Район Ормузької протоки патрулюють ВМС США.

Близько 75 відсотків нафти з Перської затоки надходить до країн Азії, насамперед у Японію, Індію, Південну Корею і Китай.

Нагадаємо, раніше міністр оборони США Леон Панетта заявив, що удар по Ірану, про який заговорили після доповіді МАГАТЕ щодо іранської ядерної програми, може завдати економічної шкоди всьому світу.

На початку листопада президент Ізраїлю Шимон Перес заявив, що Ізраїль схиляється до військового розв'язання іранської загрози більше, ніж до дипломатичного. Тегеран відповів, що у разі військової атаки Ізраїлю на свої ядерні об'єкти іранська армія готова знищити найважливіший ядерний центр супротивника.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1158 | Додав: nowyny | Теги: Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]