Сб, 2024-04-20, 04:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
Іспанець Аграмонт став новим главою ПАРЄ
Інші останні Новини Європейського Союзу

Народний депутат України Ірина Геращенко повідомила, що новим головою Парламентської асамблеї Ради Європи обрано Педро Аграмонта.

"У ПАРЄ аншлаг, зала повна. Обрали нового голову Асамблеї - представника Європейської народної партії, іспанця Педро Аграмонта", - написала депутат на своїй сторінці у Facebook у понеділок.

Вона повідомила, що Аграмонт належить до "членів ЄНП, які виступають "за діалог" з РФ і прогнозовано, що на президентській посаді посилюватиме і відстоюватиме цю позицію".

"Ми, наша делегація, наголошуємо, що діалог - це завжди двостороння робота, а не шантаж усього світу", - зазначила Геращенко.

За її словами, у своєму першому виступі новий голова ПАРЄ озвучив чотири ключові європейські виклики: загроза тероризму, міграційна криза, зростання популізму та відкриті конфлікти на континенті.

"Він - що дуже обнадійливо - окремо згадав Україну і заявив, що сепаратисти за підтримки РФ тримають в окупації частину країни, що від конфлікту загинуло 9 тис. людей", - написала депутат, відзначивши важливість того, що Україна прозвучала в першому виступі Аграмонта.

Як повідомлялося, в квітня 2014 року через анексії Криму і підтримки бойовиків на Донбасі російську делегацію в ПАРЄ позбавили права голосу, права брати участь у засіданнях статутних органів і моніторингової діяльності Асамблеї.

У червні 2015 Парламентська асамблея Ради Європи продовжила санкції проти делегації Росії до січня 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 846 | Додав: adminA | Теги: іспанець Аграмонт, новий глава ПАРЄ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]