Сб, 2024-04-20, 07:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:13
Іспанія у вогні: вирують пожежі, гасячи їх, розбилися два вертольоти
Інші останні Новини світу

Два вертольоти розбилися, гасячи велику лісову пожежу в іспанській провінції Валенсія, пілот одного з них загинув.

Катастрофа першого вертольота сталася в муніципалітеті Ятова (Валенсія) під час наповнення водою водозливного пристрою з місцевого водосховища, повідомляє національне телебачення країни. Несподівано вертоліт втратив управління і впав у водойму. Пілот загинув, на місці падіння вертольота працюють водолази, передає РИА "Новости".

Друга авіакатастрофа трапилася за 30 хвилин після першої, коли вертоліт, задіяний для гасіння найбільшої у Валенсії за останні 20 років лісової пожежі, втратив просторову орієнтацію і розбився в цьому ж районі. Пілотам вдалося врятуватися.

Пожежники Іспанії ось уже четверту добу намагаються взяти під контроль лісову пожежу у Валенсії. На боротьбу з вогняною стихією кинуто більш як дві тисячі пожежників, військових та волонтерів, а також близько 50 вертольотів і літаків, але їм наразі вдалося лише локалізувати кілька вогнищ загоряння. Боротьбі з вогнем заважає сильний вітер, спека і обмежена видимість.

Пожежі присвоєно найвищий ступінь небезпеки, призупинено рух на 14 автострадах. За попередніми даними, вогнем знищено десятки будинків. Клуби диму ось уже другу добу огортають вулиці Валенсії і дісталися до середземноморського узбережжя, де відпочивають десятки тисяч туристів. З небезпечної зони евакуйовано 1,7 тисячі осіб.

Як передають місцеві ЗМІ, частинки попелу можна побачити вже на вулицях Барселони.

Поліція затримала двох місцевих жителів, яких підозрюють в тому, що вони спричинили лісову пожежу, недбало поводячись з вогнем.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: розбилися два вертольоти, Іспанія у вогн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]