Чт, 2024-04-25, 06:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:36
Іспанські пожежники наочно показали, чим обернеться економія уряду
Інші останні Політичні новини

Тисячі людей по всій Іспанії взяли участь в акціях протесту проти суворих заходів економії, запропонованих урядом.

Профспілки повідомляють, що службовці організували більш як 80 демонстрацій в різних містах країни. Демонстранти виступають проти збільшення податків, зменшення допомоги по безробіттю та скасування бонусів держслужбовцям, передає ВВС-Россия.

Найбільші профспілки країни і Загальне об'єднання трудящих зажадали від уряду провести референдум і поцікавитися у іспанців, чи згодні ті з новими заходами, спрямованими на скорочення дефіциту держбюджету.

У Мадриді в демонстраціях взяли участь поліцейські та пожежники. Вони блокували рух на вулицях і скандували гасла проти скорочення зарплат.

Дійшло до того, що іспанські пожежники влаштували голий протест, показавши, що станеться, якщо їх поскорочувати та врізати їхню зарплату, повідомляє СТБ.

На півночі країни вони вийшли на протест із шоломами в руках в чому мати народила. Краплею, яка переповнила чашу антиурядового гніву пожежників, стала новина, що на різдвяні свята їх залишать без премії. Кажуть, і так ледь на їжу вистачає, а незабаром і штани не буде за що купити.

Акції протесту проти політики уряду проходять вже кілька днів поспіль, проте в четвер вони стали наймасовішими.

Як стало відомо, демонстрації в Мадриді, що пройшли 19 липня, завершилися сутичками протестувальників з поліцією.

Сутички почалися після того, як деякі групи протестувальників спробували прорватися до будівлі парламенту, яку охороняли поліцейські, закидаючи вартових порядку камінням і пляшками. У відповідь співробітники поліції застосували кийки і гумові кулі, кілька десятків осіб затримано.

Нагадаємо, після двох місяців страйків працівників вуглевидобувної промисловості Іспанії сотні шахтарів-протестувальників увійшли до Мадриду - столиці країни. Невдоволення шахтарів викликало рішення уряду скоротити на 63% державні субсидії на видобуток вугілля.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1023 | Додав: admin | Теги: іспанія, економія уряду | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]