Чт, 2024-04-25, 07:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Історію мегаземлетрусів вивчатимуть японські науковці
Інші останні Новини світу
У Японії збираються переглянути підхід до прогнозування землетрусів.

Уряд країни має намір переглянути намічений на наступний, 2013 рік план досліджень сейсмічної активності в регіоні на користь детального вивчення історичних даних про потужні землетруси у минулому, передає РИА "Новости" з посиланням на телеканал NHK.

На думку вчених, саме відсутність обширних знань про так звані "мегаземлетруси", що мали місце у минулому, стала однією з основних причин того, що експерти не змогли передбачити руйнівні підземні поштовхи, що вразили Японію 11 березня 2011 року.

Починаючи з наступного року, згідно з новим проектом плану досліджень, увага сейсмологів буде зосереджена не стільки на вивченні процесів землетрусів і на моделюванні підземних поштовхів, скільки на дослідженні історичних документів і записів.

Вченим також доведеться розширити можливості моніторингу змін морського дна, що відбуваються після значних землетрусів, особливо в місцях, де вірогідність виникнення підземних поштовхів в майбутньому особливо висока. Окрім цього, пропонується зосередити увагу на дослідженні змін геологічних об'єктів після підземних поштовхів, подій у віддалених районах.

Руйнівний землетрус, що отримав назву Великого східного землетрусу, стався на північному сході Японії 11 березня 2011 року.

Услід за підземними поштовхами магнітудою 9,0 на побережжі прийшла 14-метрова хвиля цунамі, яка затопила чотири з шести реакторів АЕС "Фукусіма-1" і вивела з ладу систему охолоджування реакторів, що призвело до серії вибухів водню, розплавлення активної зони.

Аварія стала найбільшою за останніх 25 років після катастрофи на Чорнобильській АЕС.

А ось влада Італії сейсмологів посадила у в'язницю за те, що учені недооцінили можливі наслідки землетрусу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 983 | Додав: adminA | Теги: історію мегаземлетрусів, японські науковці | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]