Пт, 2024-04-19, 06:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:43
Опозицію і владу Австралії об'єднало питання аборигенів
Інші останні Новини світу
Нижня палата австралійського парламенту ухвалила законопроект про визнання аборигенів корінними жителями країни. У документі визнається "унікальне і особливе місце" аборигенів в історії Австралії. Його підтримала як правляча коаліція, так і опозиція, пише The Australian.

Законопроект став важливим кроком на шляху до проведення референдуму про внесення до конституції поправок про визнання аборигенів корінними жителями країни. Його в листопаді 2008 року пообіцяла провести прем'єр-міністр країни Джулія Гіллард, однак його строки неодноразово переносилися. Зараз загальне голосування з цього питання планують провести вже після парламентських виборів, намічених на вересень 2013 року.

Голосування пройшло через п'ять років після того, як попередник Гіллард, прем'єр-міністр Кевін Радд, формально вибачився перед аборигенним населенням країни за дії колонізаторів. Він попросив вибачення за закони і політику, які принесли "глибоку біль, страждання і втрати" корінному населенню.

На тепер в Австралії, населення якої становить 22 мільйони осіб, проживає близько 470 тисяч аборигенів, а на початку освоєння континенту чисельність корінного населення перевищувала мільйон осіб. Представники корінних народів залишаються найбіднішою і соціально незахищеною частиною австралійського суспільства.




Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 991 | Додав: adminA | Теги: владу Австралії, аборигенів, опозицію | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]