Пт, 2024-04-26, 00:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:30
Із РФ до Іловайська прибули ешелони з танками і боєприпасами для бойовиків. ВІДЕО
Інші останні Надзвичайні новини

Упродовж доби в зоні проведення антитерористичної операції поранено п’ятьох українських військовослужбовців, загиблих немає. Про це повідомив під час брифінгу речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

Він відзначив, що протягом минулої доби на Луганському напрямку противник активності не проявляв, натомість на Донецькому та Маріупольському напрямках бойовики вели обстріли, найнапруженішою залишається ситуація в Авдіївці.

"На Луганському напрямку противник активності на проявляв. На Донецькому напрямку центром бойових дій залишається Авдіївка, - сказав Лисенко. - Внаслідок одного з артобстрілів з боку окупантів в Авдіївці загинула жінка, було зруйновано два будинки. Наші військові з метою захисту своїх позицій та мирних мешканців були змушені відкривати вогонь у відповідь".

Лисенко додав, що неспокійна обстановка і на інших рубежах оборони, де ворог використовує заборонену зброю. "На Маріупольському напрямку були здійснені обстріли, по українських позиціях було випущено близько 10 снарядів. Активними були ворожі снайпери в районі Мар’їнки, - сказав Лисенко. - За минулу добу внаслідок активних бойових дій, на щастя, загиблих серед українських військових немає, поранено п’ятьох військових. Четверо - поблизу Авдіївки, один - в районі Донецького аеропорту".

Разом з тим, як повідомив Лисенко, втрати несе і противник. "Вчора до моргу Донецька доставили 9 загиблих, 21 поранений доставлені до лікарень. Днями також загинув один російський військовий, п’ятеро поранені. Вони діяли у складі диверсійної групи в районі Широкиного", - сказав Лисенко.

Крім того, українська військова розвідка зафіксувала чергову поставку з Росії озброєння для бойовиків на Донбасі.

"Військова розвідка підтверджує факти постачання озброєння та техніки для бойовиків. В Іловайськ прибули два ешелони озброєння, в тому числі 4 танки Т-72 з боєприпасами та пальним вагою 280 тонн", - сказав Лисенко.

Українські прикордонники зафіксували польоти над Кримом трьох російських вертольотів і літака

Співробітники Державної прикордонної служби України зафіксували польоти над окупованим Кримом трьох російських вертольотів – двох Мі-8 і одного Ка-50 та одного літака.

"На адміністративному кордоні прикордонники Херсонського та Бердянського загонів спостерігали польоти над тимчасово окупованою територією АР Крим трьох російських вертольотів (двох Мі-8 і одного Ка-50) та одного літака. Поінформовано взаємодіючі підрозділи", - повідомила прес-служба Держприкордонслужби України в суботу.

Водночас, згідно з повідомленням, за минулу добу не зафіксовано обстрілу блокпостів, де прикордонники несуть службу разом із військовослужбовцями Збройних сил України.

Прикордонники Краматорського загону у складі зведеної мобільної групи в районі н.п. Мар'їнки затримали автомобіль, яким перевозили продукти харчування майже на 12 тис. грн. Цей транспортний засіб передано Державній фіскальній службі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 918 | Додав: adminA | Теги: боєприпаси, бойовики, Іловайськ, танки, РФ, ешелони | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]