Вт, 2024-04-16, 19:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:42
Із Саудівською Аравією та Туреччиною Укроборонпром розроблятиме нову модифікацію АН-132
Інші останні Економічні новини

Мова йде про перший літак, що був виготовлений без російських комплектуючих.

Модифікація літака Ан-132 для несення морської патрульної служби розроблятиметься фахівцями держконцерну "Укроборонпром" в кооперації з компаніями "TAQNIA" (Саудівська Аравія) та "Havelsan" (Туреччина). Про це повідомляє прес-служба концерну.

«Меморандум про співпрацю у цьому напрямку сторони підписали в рамках 13 Міжнародної виставки військової техніки "IDEF-2017" (м. Стамбул). Нова угода підписана за участю секретаря Ради національної оборони і безпеки України Олександра Турчинова», - йдеться в повідомлені.

Також повідомляється, що компанія "TAQNIA" була утворена в 2011 році з метою здійснення трансферів технологій, підтримки стійкого зростання ВВП, диверсифікації економіки, а також створення високоякісних робочих місць у Королівстві Саудівська Аравія.

"Havelsan" входить до Фонду турецьких збройних сил (Turkish Armed Forces Foundation) і є провідним розробником програмного забезпечення для систем управління військами, систем управління озброєнням усіх видів військової техніки (наземної, авіаційної, морської), систем розвідки, спостереження та ідентифікації цілей, систем забезпечення військ (логістика, кадровий менеджмент тощо), тренажерів наземної та авіаційної техніки для потреб Збройних Сил Туреччини та іноземних замовників.

Як повідомлялося, у березні в Києві здійснив перший політ літак-демонстратор Ан-132Д, виготовлений на ДП "Антонов". Крім України, участь у створенні Ан-132D брали Канада, США, Велика Британія, Німеччина, Франція та Саудівська Аравія. Ан-132 - це перший літак без російських комплектуючих.

Нагадаємо, в лютому 2016 року "Антонов" домовився про виробництво літаків АН-132 в Саудівській Аравії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 712 | Додав: adminA | Теги: модифікація АН-132, Саудівська Аравія, Укроборонпром, Туреччина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]