Пт, 2024-03-29, 01:08
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:01
Із СІЗО випустили трансплантологів клініки імені Шалімова
Інші останні Кримінальні новини
Українських лікарів з Національного інституту хірургії й трансплантології імені Шалімова, яких обвинувачують у проведенні незаконних операцій з трансплантації органів, випустили з-під арешту на підписку про невиїзд.

Днями з СІЗО випустили хірурга Владислава Закордонця і двох анестезіологів – Петра Зайченка і Ярослава Романіва, пише "Комсомольська правда в Україні".

За словами Закордонця, він пробув у СІЗО майже два роки.

"Я вже насидівся – 1 рік 9 місяців і 3 дні. Зараз треба надолужити втрачене, вирішити багато побутових і сімейних питань, чим й займаюся з ранку до вечора. Зустрічаюся з друзями й колегами по роботі в інституті, які, спасибі їм, не відвернулися, підтримували у важкий для мене час", - сказав лікар.

Він додав, що хоче якнайшвидше вийти на роботу.

"Дуже хочу знову оперувати, мене ж чекають пацієнти, але не знаю, коли зможу взятися до роботи. Готовий хоч зараз взяти скальпель і встати за стіл, але не будемо забігати наперед, мені ще треба бути присутнім на судовому засіданні", - сказав Закордонець.

Як відомо, на початку серпня 2010 року МВС заявило про те, що викрило діяльність транснаціонального угруповання, яке упродовж трьох років вербувало громадян України, Росії, Молдови, Бєларусі й Узбекистану, перевозило їх в Азербайджан, Еквадор і Косово для трансплантації органів реципієнтам із Ізраїлю.

Організатором угруповання був ізраїльський підданий, такий собі Юрій Кацман. На нього працювало 12 людей, четверо з яких – провідні лікарі Інституту імені Шалімова.

Як повідомлялося раніше, трьом лікарям-трансплантологам Інституту ім. Шалімова (Київ) висунуто звинувачення за ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людей). За інформацією міліції, столичні лікарі входили до складу злочинної групи, учасники якої впродовж тривалого часу займалися торгівлею людьми з України в одну з пострадянських країн.

Проте в Національному інституті хірургії і трансплантології ім. Шалімова заперечували звинувачення в причетності до "чорної трансплантології".

Нагадаємо, 16 червня 2011 року МВС повідомило, що слідство у кримінальній справі стосовно лікарів Національного інституту хірургії і трансплантології ім. Шалімова (Київ), які провели низку незаконних операцій з трансплантації органів, практично завершено, але обвинувачені залишаються в СІЗО.

За даними слідства, з 25 операцій 15 лікарі інституту зробили в Азербайджані, решту - в Еквадорі й Косові. Дві операції були зроблені безпосередньо в Інституті ім. Шалімова.

Представник слідчої служби зазначив, що "чорні трансплантологи" утримуються в СІЗО, пояснивши, що відповідна стаття Кримінального кодексу України передбачає позбавлення волі від 5 до 12 років, "адже злочин здійснено групою осіб і має транснаціональний характер".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 1084 | Додав: adminA | Теги: і Шалімова випустили, СІЗО, Трансплантологів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]