Чт, 2024-04-25, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:18
Із українських музеїв "кримська влада" таємно вивезла колекцію картин Айвазовського і Шишкіна
Інші останні Кримінальні новини

"Міністр культури" анексованого Криму Аріна Новосельська повідомила, що "владі" вдалося вивезти на окупований півострів картини Івана Айвазовського та Івана Шишкіна з колекції Сімферопольського художнього музею, які експонувалися в українських музеях.

"Тільки завдяки самовідданим діям друзів кураторів кримської культури, нашим колегам і друзям в Україні, вдалося немислимим чином, як у фільмах про розвідників, повернути цю колекцію до фондів музею", - цитує Новосельську РІА "Новости".

Кримська "чиновниця" уточнила, що колекція перебувала на виставках Мелітополя, Одеси та Києва. "Це безцінні ікони, шедеври Айвазовського і Шишкіна, і ця колекція могла бути втрачена Кримом назавжди", - сказала вона.

Вона також зазначила, що наразі картини знаходяться у Сімферопольському художньому музеї.

Нагадаємо, раніше кримські музеї зверталися до суду Амстердама з проханням повернути анексованому півострову Скіфське золото та скарби сарматів. Утім скарби з амстердамського Музею Алларда Пірсона повернулися до Києва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 793 | Додав: adminA | Теги: кримська влада, українських музеїв, колекцію картин Айвазовського і Шиш | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]