Чт, 2024-04-18, 16:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:14
Із затоплених після зливи 112 приватних житлових будинків в Криму МНС відкачало воду
Інші останні Новини з регіонів України
Злива напередодні в Криму затопила село Красна Поляна Чорноморського району. У хатах плавають меблі, у дворах течія знесла паркани, затопила підвали, городи та автомобілі, повідомляє Gazeta.ua.

"Почало накрапати о 16.15. Зрадів, бо у нас дощі ідуть раз на місяць і по п'ять хвилин. Це степова частина Криму. Ще чув, як буря почалася, (бачив) блискавки. Потім град стукав, я задрімав. А як прокинувся, бачу: крісло по хаті плаває. Води по коліно", - розказав 57-річний місцевий мешканець Славик Варга.

У селі, де мешкає близько тисячі людей, зникла електрика. У половини жителів не працюють мобільні. На вулиці рівень води становив близько метра – діставало до вікон будинків. У деяких селян потонули кури, затоплено автомобілі. Течією з сусіднього поля зламало 12 метрів паркану.

"Він не дерев'яний, а міцний мур з ракушняку. Всі льохи та городи під водою. Тобто кавуни, дині, помідори та картопля попливли", - поскаржився місцевий мешканець.

Він пояснив, що з подвір'я вийти на вулицю самотужки не може. Вода не пускає. "Ворота не можу відкрити, тиск не дає. Це вдруге за сто років такий паводок. Востаннє нас заливало 15 років тому", - додав Варга.

МНС відкачало воду із затоплених через зливу 112 приватних житлових будинків у Криму

Співробітники Міністерства з питань надзвичайних ситуацій разом зі співробітниками компанії "Чорноморнафтогаз" відкачали воду із затоплених через зливу 112 приватних житлових будинків у Чорноморському районі Криму. Про це сказано у повідомленні міністерства.

Зокрема, були затоплені 86 будинків у селі Красна Поляна, 24 будинки в селі Внуково та 2 будинки у селищі Чорноморське.

Рівень води після зливи у підтоплених будинках сягав від 0,2 до 1 м.

До відкачки води з будинків, розчищення дренажних систем та відведення води з присадибних ділянок були залучені особовий склад і мотопомпи Головного територіального управління МНС у Криму та компанії "Чорноморнафтогаз".

Станом на 7.00 четверга, як зазначається, підтоплених будинків немає.

Залишаються підтопленими окремі присадибні ділянки й підвальні приміщення. Жертв і потерпілих немає.

У ніч проти 30 липня внаслідок несприятливих погодних умов (дощ, пориви вітру) та через спрацювання систем захисту ліній електропередач були знеструмлені 92 населених пункти у 7 областях.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 956 | Додав: adminA | Теги: зливи 112, Криму МНС, будинків | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]