Сб, 2024-04-20, 04:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:58
Із зв'язаними руками українець переплив Босфор
Інші останні Спортивні новини
Севастопольський плавець-марафонець, рекордсмен книги рекордів України Олег Софяник зробив два запливи в протоці Босфор - на 20 і 3 кілометри. Як повідомив голова громадської організації "Об'єднання підтримки і розвитку молоді і спорту в м. Севастополі" Олександр Синявський, 13 грудня Софяник проплив 20 км у Босфорі від району Анадолуфенер до району Ускюдар, передає УНІАН.

Спортсмен пройшов дистанцію за 5 годин 17 хвилин, стилем батерфляй, при дуже сильній попутній течії (15-18 км за годину). Цю дистанцію разом із севастопольським марафонцем пройшов також плавець з Черкас Анатолій Вялець, який плив вільним стилем, у гідрокостюмі. 15 грудня Софяник зробив заплив на 3 кілометри військово-грузинським стилем (із зв'язаними руками і ногами) від Європейської частини міста до азіатської.

Як розповів журналіст Роман Черненко, який раніше також брав участь разом із Софяником у кількох марафонських запливах, на цій дистанції плавця також супроводжував і страхував Вялець. Спортсмени стартували від набережної району Арнауткей (Албанське село) у супроводі катера, який найняв для супроводу турецький плавець і бізнесмен Айхан Касап.

Через 1 годину 57 хвилин, подолавши 3 кілометри (з урахуванням зносу течією), при температурі води 15-16 градусів, плавці фінішували біля набережної Белербей (азіатська частина Стамбула). Запливи пройшли за організаційної підтримки "Об'єднання підтримки і розвитку молоді і спорту в місті Севастополі".

Довідка

Олег Софяник зробив вже більш як 50 марафонських запливів, найдовший з яких – через Південно-Китайське море (350 км). Перепливав також Середземне море, Мармурове море, протоку Босфор (вздовж і впоперек разом з журналістом Романом Черненком), протоку Дарданелли, плавав з Туреччини до Кіпру і назад. Здійснював марафонські запливи на відстань до 100 км уздовж берегів Криму. Відомий також запливами в холодній воді в зимовий час. Не визнає плавальних басейнів і тренується цілий рік у морі.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: зв'язаними руками, українець, БОСФОР | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]