Пт, 2024-03-29, 08:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:19
Ізраїльські науковці: за м'ясною трапезою чорна кава може замінити вино
Інші останні Новини світу науки і технологій

чорна кава може замінити вино Ізраїльські науковці дійшли висновку, що чорна кава, якщо нею запивати стейк, не дозволяє потрапити в кров від 50 до 80 відсоткам шкідливих речовин, що містяться в "червоному м'ясі". Цими властивостями кава зобов'язана поліфенолам, які містяться також в червоному вині.

Адже не варто забувати, що речовини, які містяться в "червоному м'ясі", можуть призвести до "засмічення" артеріальної системи. Саме тому лікарі наполегливо рекомендують пацієнтам виключити з раціону "червоне м'ясо" і звернути увагу на Середземноморську дієту. Але загроза інсульту та інших серцево-судинних захворювань не зупиняє "м'ясоїдів". Група науковців з Єврейського університету, інституту імені Вулкані спільно з колегами з кафедри дієтології в Реховоті вирішили перевірити, чи може кава, що містить поліфеноли, зменшити шкоду, яка наноситься окисними процесами організму. Іншими словами, під час експерименту була перевірена здатність кави інгібувати окислення жирів, що містяться в "червоному м'ясі", і затримати всмоктування в кров малондіальдегіда (MDA).

В експерименті брали участь десять добровольців (четверо чоловіків і шість жінок). Їм були запропоновані чотири м'ясних трапези, в кожну з яких входила 250-грамова котлета з яловичини. Запивати страву пропонувалося натуральним чорною кавою, розчинною кавою та іншими кавовими напоями. Аналізи крові, проведені відразу після трапези, свідчили про серйозне підвищення рівня MDA. Однак після того, як добровольці випивали 200 грам чорної кави, засвоюваність шкідливих речовин знижувалася на 50-80 відсотків.

Професор Йосі Канер, який очолив групу експериментаторів зазначає, що правильно підібраний напій до обіду може не тільки підкреслити смак страви, але і звести до мінімуму шкоду, яка наноситься організму "нездоровою їжею".

Зазначимо, що раніше дослідники з Єврейського університету довели, що поліфеноли, які містяться в червоному вині, здатні зв'язувати речовини, що містяться в м'ясі і сприяють розвитку таких хвороб як атеросклероз, діабет і рак. При попаданні в шлунок разом з м'ясом, поліфеноли пов'язують шкідливі речовини і запобігають їхньому всмоктування в кров.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 1214 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]