Сб, 2024-04-20, 14:46
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:13
"Известия в Украине" закрили
Інші останні Офіційні новини

Сьогодні, 12 лютого, вийшов останній випуск газети "Известия в Украине". До кінця лютого видання буде закрито. Про це йдеться в повідомленні газети, передає "Телекритика". "Не секрет, що світовий ринок друкованої преси не може вийти з тривалої кризи, і Україна - не виняток. Ми досить довгий час намагалися знайти формат, з яким видання стане прибутковим, але на бажані показники ми так і не вийшли. Тим не менш, ми вдячні всім тим, хто працював, і хочу запевнити, завершимо наші відносини цивілізовано - відповідно до чинного трудового законодавства", - заявив генеральний директор "Известий в Украине" Олег Боярчук. Головний редактор "Известий в Украине" Яніна Соколовська в коментарі "Телекритиці" зазначила, що таке рішення ухвалили засновники проекту. Надалі вона має намір знайти інвестора або запустити новий проект. За її словами, колектив уже ознайомився з намірами закрити проект та умовами звільнення.

"Умови звільнення запропонували такі, що від них, якщо чесно, не було сенсу відмовлятися. Фінансово людей не образили. Отже, їм буде на що жити той час, поки ми шукатимемо нових інвесторів в Україні, щоб продовжити цей проект. Або ми сформуємо інший проект. Оскільки в нас такий міцний, хороший і талановитий колектив, що не хотілося б розлучатися", - сказала вона. Зараз команда "Известий в Украине" готує фінальний випуск. "Ми не впадаємо в песимізм. Проекту "Известия в Украине" 95 років. А за цей час були різні події, й акціонери змінювались, і революції були. Тому ми вважаємо, що ця газета - це непотопельний корабель, і ми сподіваємося, що зараз не наткнулися на остаточний і фатальний айсберг", - сказала Яніна Соколовська. Яким чином проект може продовжувати розвиток, команда "Известий в Украине" ще не обговорювала. Але пані Соколовська не виключає того, що може, з огляду на непросту ситуацію на ринку преси, буде створено інтернет-проект.

До слова, на початку 2010 року газета "Известия в Украине" перестала виходити, проте за деякий час відновила роботу.

Видавцем газети "Известия в Украине" була медіагрупа "1+1 медіа". У листопаді минулого року "1+1 медіа" повідомила про закриття іншого друкованого видання компанії - "Газети Киевской", яке виступило як своєрідна заміна "Газети по-киевски", закритою роком раніше. Своє рішення "1+1 медіа" пояснила тим, що компанія вважала за краще сконцентруватися на своїх основних напрямах бізнесу - ТВ, Інтернеті та виробництві контенту.

Отож у складі холдингу не залишається друкованих видань. На сьогодні в групу "1+1 медіа", яка належить бізнесменові Ігорю Коломойському, входять телеканали "1+1", "2+2", "ТЕТ", "ПлюсПлюс", сайти ТСН.ua, "Главред", "Телекритика", а також інформаційне агентство УНІАН.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1358 | Додав: abel | Теги: известия в Украине, закрили | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]