Пт, 2024-03-29, 14:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:26
Яценюк - на субсидії одна сім'я отримуватиме близько 8 тисяч гривень на рік
Інші останні Економічні новини

Одна сім'я отримуватиме близько 8 тисяч гривень на рік в якості субсидій, повідомив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк в інтерв'ю телеканалу ТРК "Україна".

"Уряд, за словами Яценюка, очікує, що субсидії отримуватимуть 3 млн домогосподарств - тобто від 12 до 15 млн громадян: "На одну сім'ю це 8000 гривень протягом року", - повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю секретаріату КМУ.

Прем'єр-міністр зазначив, що зараз середній розмір субсидії на місяць на одну сім'ю - 360 гривень.

"Ми збільшили цю суму вдвічі", - сказав Яценюк.

"Для цих виплат уряд передбачив у державному бюджеті до кінця поточного року 24,5 мільярда гривень", - йдеться в повідомленні.

Принцип призначення субсидій, за словами Яценюка, - "той, хто має великі доходи - платить більше, а хто менше доходи - то менше платить".

Глава уряду зазначив, що провів розмову з міністром соціальної політики Павлом Розенком про хід реалізації спрощеної процедури надання субсидій та отримання громадянами заяв і декларацій для отримання субсидії. Яценюк повідомив, що міністр побував у 13 селах Житомирської, Вінницької та Київської областей: "Він поговорив з людьми в будинках. У цих будинках люди вже отримали відповідну заяву".

"За загальною статистикою, підкреслив він, документи для оформлення субсидії отримали 90% домогосподарств країни. За його словами, у травні субсидії вже мають бути призначені. Він також зазначив, що перед початком опалювального сезону, восени, будуть ще раз спрямовані громадянам бланки заяв та декларацій на отримання субсидії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначив прем'єр-міністр, спрощена система надання субсидій допоможе максимально уникнути контакту між службою соціального захисту і людиною, щоб люди не стояли в чергах.

"Ми спочатку призначаємо субсидію, а тільки після цього служби перевірятимуть, чи достовірні дані в декларації. Якщо недостовірні, тоді у людини запитаємо, чому вона збрехала. Якщо достовірні - людина отримає відповідне призначення субсидії на календарний рік".

Нагадаємо, під час селекторної наради в Кабінеті міністрів України Яценюк зателефонував на гарячу лінію Кабміну і поцікавився, як йому оформити субсидію на оплату тарифів ЖКГ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 932 | Додав: adminA | Теги: одна сім'я, 8 тисяч гривень на рік, Яценюк, субсидії | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]