Пт, 2024-03-29, 08:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:06
Яценюк обіцяє підписати Асоціацію з ЄС у найближчі тижні
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє про досягнення домовленості про підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС у найближчі тижні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Канцлер Німеччини Ангела Меркель, з якою у нас вчора була зустріч, щойно заявила про те, що це підписання відбудеться в найкоротший період, буквально за кілька тижнів", - сказав він на прес-конференції в п'ятницю за підсумками візиту до Брюсселя.

За словами прем'єра, зараз проходять виключно технічні консультації про дату підписання угоди.

Крім того, в рамках цього рішення є рішення про підтримку подальших дій щодо скасування віз між Україною та ЄС.

"Я буду давати відповідні доручення членам уряду невідкладно розробити план дій щодо безвізового режиму, оскільки ми здатні зняти всі візові бар'єри для українських громадян", - повідомив Яценюк.

Щоб почати переговори з РФ, треба вивести російські війська з Криму - Яценюк

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що для того, щоб почати переговори з Російською Федерацією про ситуацію, що склалася в Криму, необхідно вивести російські війська з території Криму.

"Сигналів багато. Рішень поки що немає. Ми задекларували чітко свою готовність вести переговори з урядом Росії, але для цього наші російські сусіди, які повинні стати російськими партнерами, по-перше, повинні вивести війська, по-друге, виконувати двосторонні та багатосторонні зобов'язання, які Росія підписала. По-третє, перестати підтримувати сепаратистів і терористів, які перебувають на території Автономної Республіки Крим, четверте - всьому світу заявити про те, що так, Україна і Росія почали будувати новий тип відносин", - сказав Яценюк на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

За його словами, уряд України чітко декларує: "Ми готові відбудовувати відносини з Російською Федерацією".

Яценюк підкреслив, що при цьому "Україна ніколи не буде ані підпорядкованою Росії, ані філією Росії на території України".

Також Яценюк заявив, що світова громадськість не визнає результатів референдуму щодо виходу Автономної Республіки Крим зі складу України, запланованого до проведення 16 березня.

"Не буде ніякого референдуму, тому що він неконституційний. Ніхто не визнає результати, крім, можливо, Північної Кореї, Сирії або Венесуели. І я хочу, щоб мене зрозуміли - Крим був, є і буде частиною України, ніяких припущень. Крапка", - сказав Яценюк.

Нагадаємо, призупинення процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію з ЄС 21 листопада 2013 року викликала масові протести. В результаті кривавого протистояння 18-21 лютого загинули понад 100 людей, більш як 800 зазнали поранень.

6 березня президент Європейської комісії Жозе Мануель Баррозу заявив про готовність ЄС підписати політичну частину Угоди про асоціацію з Україною до президентських виборів, призначених на 25 травня цього року.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1009 | Додав: adminA | Теги: асоціацію з ЄС, найближчі тижні, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]