Сб, 2024-04-20, 02:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:13
Яценюк обіцяє підвищення тарифів і гривню по 21. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів України закладає до змін до бюджету на 2015 рік курс долара на рівні 21 гривні.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, говорячи про основні макропоказники державного кошторису, зміни до якого уряд подасть до Верховної Ради наступного понеділка (16 лютого), повідомляє "Українська правда".

За словами Яценюка, уряду досі невідома офіційна позиція Нацбанку щодо заходів зі стабілізації валютного курсу, однак попри це під час переговорів з МВФ Кабмін за згодою сторін пропонує курс 21 грн/долар.

"Не дивлячись на те, що загальний курс зараз на ринку близько 25 грн/долар, але за узгодженням з міжнародними кредиторами на даний момент ми очікуємо, що середньорічний курс буде на рівні 21", - зазначив Яценюк.

Водночас прем'єр-міністр нагадав, що одним з основних елементів стабілізації курсу та банківської системи є фінансова допомога Україні з боку міжнародних донорів, про що вже домовився Кабмін.

За його словами, при цьому середньорічний показник інфляції, закладений до змін до Бюджету, становитиме 26%.

Разом з тим Яценюк нагадав, що стабілізація економічної ситуації у поточному та наступних роках насамперед залежить, чи виконуватиме Росія чергові мирні домовленості, підписані у Мінську.

Нагадаємо, Національний банк України 13 лютого з 14.00 встановив курс гривні до долара на рівні 25,9185 грн за долар.

Яценюк розповів про компенсації зростання тарифів і стратегічний запас енергоносіїв

Яценюк також заявив про прийдешнє зростання цін і тарифів та плани уряду щодо компенсації таких витрат малозабезпеченим верствам населення.

"Буде зміна тарифів.. Саме тому 12,5 млрд грн ми виділяємо як окрему суму на надання пільг та субсидій громадянам України, малозабезпеченим верствам населення як компенсацію від зміни цін і тарифів", - сказав Яценюк.

За його словами, уряд також виділить для майже 1 млн вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей додатково близько 3 млрд грн.

"Через зростання курсу валюти в Україні необхідно додатково надати 600 млн грн на закупівлю медикаментів, і ми це робимо", - підкреслив прем'єр.

Крім того, Кабмін має намір збільшити кошти на гемодіаліз та допомогу для інших груп хронічно хворих (виділяється 400 млн грн).

За словами Яценюка, уряд України має намір створити резерв газу чи мазуту на суму в $1 млрд, щоб забезпечити країну теплом на зимовий період 2015-2016 рр.

"Ми практично пройшли зиму, для того щоб пройти наступну зиму, уряд вже зараз думає, як забезпечити енергетичну безпеку держави. 1 млд доларів США - це та сума, яка буде використана на придбання стратегічного запасу природного газу і мазуту", - роз'яснив прем'єр, зазначивши: "Цю зиму перезимували і наступну перезимуємо".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: гривню по 21. ВІДЕО, підвищення тарифів, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]