Чт, 2024-03-28, 22:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:36
Яценюк оголосить імена корупціонерів на засіданні Ради. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк готовий назвати головних фігурантів корупційних схем під час засідання Верховної Ради. Про це 5 квітня він заявив в інтерв’ю "ТСН. Тиждень".

Зі слів прем’єра, екс-главі Держфінінспекції Миколі Гордієнку "обіцяли імунітет", якщо він дасть неправдиві свідчення проти уряду.

"(Обіцяли) політичні сили і люди, які зацікавлені у повторенні ситуації 2005 року, у зміщенні уряду, який почав боротися з корупційною мафією", - зазначив Яценюк.

При цьому на питання, чи може він назвати конкретні прізвища, Яценюк заявив: "Я назву. У парламенті. Почуєте". Також Яценюк заявив, що усі члени Кабміну і він сам готові співпрацювати з ГПУ після заяв Гордієнка.

"4 квітня завершилося службове розслідування. Стали відомі факти – цифра у 7,5 мільярдів не має жодного стосунку до жодного посадовця чинного уряду чи прем'єр-міністра. Це все розрахунки і перевірки, які робилися ще за часів екс-президента Віктора Януковича, з 2010 до 2013 рр. За 2014 рік - за дорученнями прем'єр-міністра були проведені перевірки. Два державних підприємства мають порушення фіндисципліни, були складені акти. Підприємства оскаржили їх в суді, вони визнані недійсними", - заявив Яценюк.

"Тепер я вимагаю від ГПУ та CБУ розслідувати усі корупційні діяння цієї посадової особи (Гордієнка – ред.), як розслідуються корупційні діяння екс-керівництва Державної фіскальної служби, екс-керівництва низки державних підприємств, екс-керівництва Реєстраційної палати, ДАІ", - заявив Яценюк.

18 березня Гордієнко заявив, що Держфінінспекція виявила факти використання корупційних схем урядом Яценюка, якими завдано збитків на суму 7,6 млрд грн, і зажадав відсторонити від виконання обов'язків прем'єр-міністра.

29 березня в Генеральній прокуратурі повідомили, що до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено кримінальне провадження за фактами зловживань чиновниками Кабміну, які призвели до тяжких наслідків.

4 квітня Кабмін ухвалив рішення про звільнення Гордієнка з посади голови Державної фінансової інспекції України.

"Світ задоволений тим, як відбуваються реформи в Україні"

"Якби темп, швидкість або напрямок реформ в Україні не відповідав би тому, що чекає світ, нам би ніхто 25 мільярдів доларів не дав. Нам би і 25 доларів ніхто не дав би", - сказав Яценюк.

Він додав, що був приємно вражений заявою канцлера Німеччини Ангели Меркель, яка вперше публічно заявила про те, що реформи в Україні просуваються у правильному напрямку. Таку ж заяву минулого тижня зробила Єврокомісія.

Проте прем'єр зазначив, що деякі країни ЄС тільки й чекають якихось помилок України.

"Важливо не дати можливості нікому звинуватити Україну в тому, що нібито реформи не так просуваються. Тому що в деяких країнах-членах Європейського Союзу було б бажання сказати: "Україна не так проводить реформи, не так бореться з корупцією, давайте не будемо так активно допомагати", - сказав прем'єр-міністр.

"Загальний дух основних країн Європи, у тому числі Німеччини, допомагати Україні. МВФ, всі міністри країн великої сімки і країни ЄС сказали, що реформи в Україні йдуть у правильному напрямку", - зазначив Яценюк.

Зазначимо, раніше євродепутат Габіеіус Ландсбергіс повідомив, що в Європі стурбовані повільним ходом реформ в Україні і тим, що боротьба з корупцією просувається дуже повільно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: імена корупціонерів, Яценюк, засіданні Ради. ВІДЕО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]