Пт, 2024-04-26, 01:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:59
Яценюк пропонує створити Службу фінансових розслідувань. ВІДЕО
Інші останні Офіційні новини

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив ліквідувати діючу в складі Державної фіскальної служби податкову міліцію і повністю демілітаризувати фіскальний орган. Про це він повідомив на нараді з антикорупційних розслідувань у Києві в четвер, 21 січня.

"Наше завдання – це ліквідація податкової міліції, про що я вам публічно заявляю. Проект закону про створення Служби фінансових розслідувань готовий", - сказав він.

За словами Яценюка, у складі ДФС залишиться лише невеликий підрозділ, що займатиметься отриманням доказів, а служба буде повністю демілітаризована.

Прем'єр зазначив, що детективів до Служби фінансових розслідувань набиратимуть на конкурсній основі, за прикладом Національного антикорупційного бюро.

"Думаю, що в рамках нашої широкої дискусії необхідно поговорити про підслідність, тому що у нас залишилися дублювальні функції у багатьох правоохоронних органів... Коли всі займаються всім, то дитя без ока", - сказав Яценюк.

Він наголосив: "Створено близько десятка різних органів і, наскільки мені відомо, Арсен Борисович (голова МВС Арсен Аваков – ред.), ви (Національна поліція – ред.) готові відмовитися від частини функцій і передати функції, наприклад, із боротьби з економічною злочинністю, до єдиного органу".

На ці слова прем'єра глава МВС ствердно кивнув.

Прем'єр вимагає завершити конфіскацію грошей Януковича

"У першу чергу йдеться про те, що необхідно сконцентруватися на ключових справах", - сказав Яценюк.

Зокрема, такою справою прем'єр назвав завершення конфіскації 1,5 млрд доларів, що належать екс-президенту України Віктору Януковичу. Прем'єр нагадав, що ці кошти вже закладені в державному бюджеті цього року.

Також він закликав завершити кримінальне провадження і притягнути винних до відповідальності у справі про виведення коштів, виданих під держгарантії Державної продовольчо-зернової компанії України.

Яценюк також запевнив, що у нинішній владі ніхто не має імунітету, у разі вчинення корупційного злочину "повинен йти під суд".

Державній аудиторській службі доручили посилити перевірки держкомпаній

"Я поставив керівнику Державної аудиторської служби дуже чітке завдання: менше буковок, а більше доказів і конкретних якісних ревізій фінансово-господарської діяльності державних компаній", - сказав прем'єр.

За словами Яценюка, всі інші правоохоронні органи допоможуть Державній аудиторській службі кадрами для створення оперативно-слідчої групи, яка перевірить п'ятірку найбільших держкомпаній.

28 жовтня 2015 року уряд вирішив створити Державну аудиторську службу, реорганізувавши Державну фінансову інспекцію.

Кабмін встановив, що Державна аудиторська служба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якої спрямовується і координується Кабінетом міністрів через міністра фінансів.

2 грудня 2015 року Кабмін призначив головою Державної аудиторської служби України Лідію Гаврилову, яка до цього була головою Державної фінансової інспекції України.

Наступна нарада з антикорупційних розслідувань пройде через місяць

"Півтора мільярда Януковича - раз. Великі держкомпанії - два. Чинне керівництво держкомпаній і високопоставлені чиновники - три. Давайте, три блоки взяли, кілька справ напрацювали, і ми з вами також зустрінемося - я б хотів зараз подати пропозицію, як ми з вами зустрінемося - через місяць і скажемо, як ми тут просунулися", - сказав Яценюк.

"Ми сьогодні з вами провели першу зустріч в уряді. Я пропоную таку зустріч провести в будь-якому вашому місці. Василю Сергійовичу (голова СБУ Василь Грицак - ред.), наприклад, ви скличете колегію СБУ, ми підтягнемо туди весь уряд, хто вам ще потрібен, і ми під вашим керівництвом підіб'ємо підсумки нашої місячної роботи. Потім Національне антикорупційне бюро, Генеральна прокуратура і т.д.", - сказав прем'єр.

У свою чергу начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк запропонував провести наступне засідання в Генпрокуратурі, позаяк саме Генеральна прокуратура веде процесуальне керівництво всіх розслідувань. Інші учасники наради підтримали його пропозицію.

Нагадаємо, в листопаді 2015 року Яценюк пропонував створити Міжнародну антикорупційну місію, яка могла б порушувати провадження проти українських чиновників і за межами України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 814 | Додав: adminA | Теги: Яценюк, створення Служби фінансових розслід | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]