Вт, 2024-04-23, 19:41
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Яценюк розповів, за якої температури можна не платити за тепло. ВІДЕО
Інші останні Економічні новини

Якщо температура в оселі нижча за 18 градусів, громадяни мають право на перерахунок тарифу за тепло, а якщо 12 градусів - узагалі не мають сплачувати за рахунком. Про це у програмі "10 хвилин із прем`єр-міністром" сказав глава уряду Арсеній Яценюк.

"Люди звертають з тим, що в квартирі холодно, а рахунок виставляють такий, начебто батареї гарячі", - сказав він.

Яценюк розповів про існування механізму перерахунку такого тарифу. Зокрема, якщо в квартирі температура нижча за 18 градусів, громадянам необхідно зателефонувати в підприємство теплокомуненерго, з яким у них укладено договір, або в ЖЕК чи ОСББ "і повідомити про те, що в квартирі температура нижче 18 градусів, і запросити невідкладно комісію для того, щоб вони склали акт".

"Коли ви будете з ними розмовляти по телефону, обов'язково запитайте в них номер заявки, яка зареєстрована як ваш телефонний дзвінок", - порадив Яценюк громадянам.

За його словами, протягом 72 годин комісія повинна прибути й заактувати температуру. У тому випадку, якщо протягом 72 годин комісія не прибула, громадяни мають право самостійно скласти відповідний акт. "Для того щоб цей акт був достовірний, запросіть своїх сусідів по будинку для того, щоб вони засвідчили двома підписами, що температура в вашій квартирі дійсно нижче 18 градусів", - підкреслив глава уряду.

Яценюк зазначив, що за кожен градус нижчої температури рахунок за житлово-комунальну послугу повинен бути зменшений на 5%: "Якщо в квартирі температура не 18 градусів, а 16 градусів, то це означає, що рахунок за житлово-комунальні послуги за цей період повинен бути зменшений на 10%".

У тому випадку, якщо температура в оселі 12 градусів, громадяни взагалі не повинні сплачувати за рахунком, підкреслив він. "Але для цього так само зробіть акт, передайте його до підприємства теплокомуненерго. І це підприємство зобов'язане здійснити перерахунок того рахунку, який виставлений на вашу квартиру", - додав прем`єр-міністр.

Зазначимо, з 1 січня 2016 року НАК "Нафтогаз України" знизила ціни на газ промисловим споживачам, бюджетним та іншим організаціям.

"Залежно від умов оплати, обсягів закупівлі та стану попередніх розрахунків з "Нафтогазом", ціна газу для цих споживачів складатиме від 5780 до 6398 гривень за тисяч кубометрів (без ПДВ та вартості транспортування)", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, з нового року ціни на газ для промислових споживачів, бюджетних та інших організацій зменшуються порівняно з цінами, що діяли у грудні, на 65-76 гривень за тисячу кубометрів залежно від категорії споживача й умов оплати.

В Україні практично кожен третій отримує субсидії - Яценюк

Наразі в Україні практично кожен третій громадянин отримує пряму фінансову допомогу від держави. Про це у "10 хвилинах з прем'єр-міністром" ввечері 10 січня заявив глава уряду Арсеній Яценюк.

"5,4 млн українських сімей не просто звернулися за субсидіями, а отримують ці субсидії. (...) Практично кожен третій громадянин країни отримує пряму фінансову допомогу від держави", - заявив він.

При цьому Яценюк зазначив, що субсидія - "реальний механізм, який запропонувала держава як допомогу зі зменшення вартості житлово-комунальних послуг" і закликав українців оформлювати субсидії.

За його словами, у поточному році деякі сім'ї сплачують "навіть менше, ніж торік".

Також Яценюк нагадав, що домогосподарства, які використовують природний газ для опалення оселі, можуть протягом 6 місяців використати 1200 кубометрів газу за пільговою вартістю, "за тим графіком, який їх влаштовує".

"Наприклад, грудень був теплий. Це означає, що споживання газу було менше. Якщо ви зекономили газ в грудні, обсяг зекономленого газу ви можете легко використати в січні. Або навіть у тому випадку, якщо ви в січні використаєте більше, ніж зекономили в грудні, то ви можете частину газу з наступних місяців також використати в найбільш холодний місяць", - пояснив Яценюк.

"На 6 місяців у вас є обсяг газу за пільговою ціною, яка становить 3600 гривень", - зазначив глава уряду.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив нормативи отримання субсидій на послуги ЖКГ.

Прем'єр запевняє, що в українських газосховищах накопичено достатній обсяг газу

В газових сховищах України є близько 13 млрд куб. метрів газу - це на 2,3 млрд більше, ніж було торік.

"В українських газових сховищах зараз загалом є близько 13 млрд куб. метрів газу. Це на 2,3 млрд більше, ніж було в минулому році", - підкреслив він.

"Ми накопичили достатній обсяг газу", - наголосив Яценюк.

Прем’єр зауважив, що Україна перестала купувати газ у Російської Федерації.

"1 січня вони виставили рахунок з ціною газу 212 дол. за тис. куб. метрів. Ми не купуємо газ у Росії, тому що ми купуємо газ в Європейському Союзі дешевше, ніж нам запропонувала Росія. Середня вартість придбання газу в Європейському Союзі близько 200 дол.", - сказав Яценюк.

Як повідомлялося, Україна наприкінці листопада 2015 року відмовилася від закупівлі російського газу. За словами прем`єр-міністра України Арсенія Яценюка, причиною відмови від російського палива є його вища ціна порівняно з європейською.

До кінця 2015 року "Газпром" встановив вартість газу для "Нафтогазу України" в 227 дол. за тисячу кубометрів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 916 | Додав: adminA | Теги: температура, Яценюк, не платити за тепло | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]